Declarațiile șocante ale femeii umilită de polițiștii de la Secția 16: ”A sărit asupra mea, 10 se uitau”

de: Ștefan R. Apostol
01 04. 2021

Ieri avocatul Adrian Cuculis aduce noi dovezi ale brutalității celor 9 polițiști de de la Secția 16 de Poliție. Informațiile făceau referire la o femeie de 40 de ani, agresată, înjurată și umilită de cei în cauză. Aseară, femeia a decis să vorbească public despre cele întâmplate, iar mărturiile acesteia sunt dramatice.

Femeia de 40 de ani, umilită de polițiștii de la Secția 16, rupe tăcerea

După scandalul iscat de decesul celor doi tineri sechestrați și bătuți de cei 9 polițiști de la Secția 16, ieri au mai apărut alte dovezi. Cel care aduce aceste noi informații era avocatul Adrian Cuculis, vorbind de drama unei femei de 40 de ani.

Drama femei s-a întâmplat în 2019, după ora 1 noaptea, când aceasta revenea de la o petrecere. Cei 9 polițiști au oprit-o pe stradă, și după ce femeia le-a spus că nu are buletinul asupra ei, au încătușat-o, au urcat-o într-una din mașinile de poliție, unde au umilit-o. În cele din urmă femeia s-a decis să vorbească public într-un interviu acordat celor de la Atena 3.

”Acum când am văzut că doi oameni au murit, pur şi simplu nu am putut să tac din gură şi să mă duc noaptea să dorm liniștită. Cam asta este situația. Aţi spus de acei polițiști, aţi vorbit la plural. Este vorba de un polițist. Primul contact a fost cu un polițist, care am înțeles că acum este deja în arest.

El este cel efectiv a sărit asupra mea, m-a încătușat şi aşa mai departe. Nu au fost mai mulți. Ulterior, i s-a alăturat un alt coleg, dar restul polițiștilor, câți erau acolo, 10, pur şi simplu doar au asistat, m-au umilit în timp ce am povestit eu acolo. Este vorba doar de acel polițist.”, și-a început povestea femeia.

Atacată fără nicio explicație în miezul nopții

După cum relata și avocatul Cuculis, femeia a povestit că în acea noapte venea de la o petrecere, fără să bănuiască ce avea să se întâmple. Totul, povestește femeia, a început de la cerința acesteia de a merge în casă și să aducă buletinul de identitate, având în vedere că nu îl avea asupra ei. Femeia povestește că unul din polițiști a atacat-o fără nicio explicație.

”Adică, am avut discuția despre actul de identitate, exact aşa cum aţi menționat. Eu locuiam chiar acolo. Puteam să îl aduc, să mă identific. Pur şi simplu nu îmi dau seama ce s-a întâmplat, de ce efectiv m-a atacat. Eram o femeie singură, la ora 1 noaptea, tocmai mă duceam acasă. Veneam de la o nuntă. Nu eram aşa pe stradă, că nu aveam eu aşa ce să fac. Era într-o duminică seară şi asta a fost. Mi-a pus cătușele, în fine.

Nu s-a mai întâmplat nimic, am fost a doua zi la IML, după aceea mi-am adunat toate puterile, acum o spun cu fluență, dar nu a fost deloc ușor ca după noaptea aceea să mă trezesc și să mă duc la ei acolo în circa 16, am depus acolo o declarație, am relatat ce mi s-a întâmplat, se uitau la mine cu ochi mari, vai nu ne vine să credem, cerea a fost preluata de circa 14. Am fost acolo, am dat acolo o serie de declarații, am stat destul de mult, în jur a trei ore şi acela a fost ultimul meu contact şi ultima mea discuție cu cineva pe această temă”, a povestit femeia, joi, la Antena 3.

După ce a fost la IML și, ulterior, a depus plângere la o altă secție de poliție. Este vorba de Secția 14 de Poliție, acolo unde s-a tergiversat un alt caz halucinant. Este vorba de cazul medicului stomatolog care-și viola pacientele după ce le droga. Datele relatate de femeie aseară corespund cu cele enunțate de avocatul Cuculis, iar noile informații scot la iveală încă odată atrocitățile făcute de cei 9 polițiști.