Declarație de război. Ce gest au făcut iranienii pentru prima dată în istorie. Răspunsul lui Donald Trump sperie întreaga planetă

Declarație de război. Ce gest au făcut iranienii pentru prima dată în istorie. Răspunsul lui Donald Trump sperie întreaga planetă
Ce gest au făcut iranieii pentru prima oară în istorie. Reacția lui Donald Trump

Ordinul lui Trump atrage după el un semnal extrem de serios. Ce au făcut iranienii pentru prima oară în istorie? Reacția lui Donald Trump depășește orice imaginație.

Gestul istoric făcut de iranienii

Iran e gata de război! Aceștia doresc să răzbune moartea generalului Qasem Soleimani, liderul Forței Quds, după ce acesta a fost asasinat în urma ordinului președintelui Statelor Unite ale Americii. Iranieii au oferit un semnal serios în acest sens arborând pentru prima dată în istorie steagul roșu deasupra unei moshei considerată loc sacru. Steagul roșu simbolizează începutul unui război sângeros în cultura arabă, conform Daily Mail. Steagul este arborat pe moscheea Jamkaram, loc sacru și sfânt în Orientul Mijlociu din Evul Mediu până în zilele noastre.


Iranul a lansat două rachete deja, iar generalul Abuhamzeh a susținut vineri că îi va pedepsi pe americani oriunde s-ar afla la îndemâna Republicii Islamice. Ordinul lui Trump atrage după el un semnal extrem de serios. „Strâmtoarea Hormuz este un punct vital pentru Occident și un număr mare de distrugătoare americane și nave de război trec pe acolo…Oiectivele americane vitale din regiune au fost identificate de Iran de acum mult timp…Aproximativ 35 de ținte americane din regiune, precum și Tel Avivul, sunt la îndemâna noastră”, a spus Abuhamzeh, citat de Tasnim, conform mediafax.ro.

Iranienii, gest istorie. Reacția lui Trump este uluitoare
Iranienii, gest istorie. Reacția lui Trump este uluitoare

Răspunsul lui Trump depășește orice limită

Donalr Trump înspăimântă o lume întreagă cu răspunsul său la vestea că iranienii sunt pregătiți de război. Președintele Americii a scris că Iranul „vorbește cu foarte mare îndrăzneală despre vizarea anumitor ținte ale SUA”. Mai mult decât atât, acesta a declarat că America are în vizor 52 de obiective iraniene și că unele sunt „la un nivel foarte înalt și important în Iran și cultura iraniană, iar acele ținte, și Iranul însuși, vor fi lovite foarte rapid și foarte rău”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI