Declarația surprinzătoare a Vioricăi Dăncilă. Ce a spus despre susținerea Codruței Kovesi în funcția de procuror-șef european

Autor: Claudiu Surmei - 20:31, 05 iul. 2019
Premierul României a vorbit despre susținerea Codruței Kovesi în funcția de procuror-șef european

Viorica Dăncilă a făcut o declarație surprinzătoare cu privire la susținerea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european. Premierul României a spus că o decizie cu privire la acest subiect va fi luată în forurile statutare ale PSD.

Viorica Dăncilă, despre susținerea Codruței Kovesi în funcția de procuror-șef european: „Nu am discutat despre acest lucru”

Social-democrații nu au fost de acord cu susținerea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european, dar se pare că lucrurile s-au schimbat după ce fostul președinte al partidului, Liviu Dragnea, a fost condamnat la închisoare și încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Viorica Dăncilă a declarat că nu vrea să vină cu o opinie personală pe marginea acestui subiect. O decizie va fi luată în forurile statutare ale PSD.

„Nu am discutat despre acest lucru. Pentru a lua o decizie sau pentru a vedea modul în care ne poziționăm vizavi de acest subiect trebuie să avem o discuție în forurile statutare. Am spus încă de la preluarea mandatului că atunci când luăm decizii nu trebuie să le ia doar președintele sau un grup restrâns. Fiecare decizie trebuie să ne-o asumăm și dacă este o decizie bună, să avem și noi satisfacția acestei decizii în forul în care am luat această decizie, dacă este o decizie rea, să ne-o asumăm cu toții. (…) Trebuie să avem democrație în partid și să luăm deciziile împreună. Nu am discutat acest subiect și nu vreau să vin cu o părere personală. Vreau să vin cu părerea forumului statutar”, a declarat premierul României.

În acest moment, contracandidatul lui Kovesi, Jean-François Bohnert, este favorit să preia șefia Parchetului Național Financiar din Franța. Dacă va fi numit în funcție, Kovesi va deveni singurul candidat la șefia Parchetului European.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI