Decizii de ultimă oră! România, revine la starea de urgență? Anunțul făcut de oficialități cu puțin timp în urmă

Decizii de ultimă oră! România, revine la starea de urgență? Anunțul făcut de oficialități cu puțin timp în urmă
Decizii de ultimă oră! România, revine la starea de urgență? Anunțul făcut de oficialități

Situația României în aceste momente este una care lasă loc de reintroducerea rapidă a unor măsuri de restricție, atâta timp cât situația o va impune. Nelu Tătaru a transmis în urmă cu puțin timp un nou mesaj pentru cetățeni. Cu mesaje similare au atras atenția pericoșului ce ne pândește și președintele , Klaus Iohannis, cât și premierul, Ludovic Orban.

Nelu Tătaru: „Atributul pentru starea de urgență este al președintelui României”

Nelu Tătaru a explicat în urmă cu puțin timp că decizia revenirii la starea de urgență îi revine președintelui României. Situația îngrijorătoare din ultimele ore agită atmosfera și în cadrul Institutului Național al Sănătății care transmite sugestii de măsuri către Klaus Iohannis. Cu toate acestea, ministrul Sănătății menționează că încă nu este momentul pentru trecerea la starea de urgență.

Atributul pentru starea de urgență este al președintelui României. Noi, ca Institut Național al Sănătății, ca minister al Sănătății, văzând evoluția total nefavorabilă, propunem Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care merge cu această situație la președinte. În acest moment nu este cazul unei situații de urgență”, a declarat ministrul Nelu Tătaru, potrivit antena3.ro.

De asemenea, Klaus Iohannis a declarat în cursul zilei de ieri că nu își dorește să impună din nou restricții, dar dacă numărul de cazuri va fi tot în creștere, Comitetul Național va propune acest lucru.

Nu îmi doresc să reintroducem restricţii, dar, dacă numărul de cazuri creşte în continuare, atunci probabil Comitetul Naţional va începe să propună anumite măsuri restrictive”.

Președintele a lăudat comportamentul unor români și l-a criticat pe al altora: „Românii, în cea mai mare parte, au reacţionat foarte bine. Din păcate, sunt şi exemple negative, le-am văzut şi la televizor, şi persoane simple şi persoane titrate, care, din păcate, n-au înţeles nimic din toată situaţia şi probabil va trebui să mai repet de multe ori: ‘Haideţi să purtăm mască şi să păstrăm distanţa‘”, a transmis Iohannis, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, premierul României, Ludovic Orban, avertizează că ”Dacă va fi nevoie, vom lua orice măsură care se va impune pentru că punem pe primul plan sănătatea românilor”.