Decizie zguduitoare luată de autorități. Cine sunt pacienții care vor fi lăsați să moară acasă. Ambulanțele au interzis să-i transporte la spital

Decizie zguduitoare luată de autorități. Cine sunt pacienții care vor fi lăsați să moară acasă. Ambulanțele au interzis să-i transporte la spital
Spitalele din Los Angeles sunt arhipline

Pandemia de COVID-19 atinge cote maxime în anumite țări ale lumii, printre care și SUA. De curând, autoritățile din Los Angeles au decis să recurgă la măsuri extreme, după ce spitalele din acest oraș sunt arhipline, iar cadrele medicale nu mai fac față. Astfel, persoanele care din diverse motive ajung să fie în stare critică, iar șansele de supraviețuire sunt mici, nu vor mai avea nicio șansă să primească ajutor medical la vreun spital.

Ce au decis autoritățile medicale

Decizie dură în cazul persoanelor cu șanse mici de supraviețuire. Autoritățile din metropola americană Los Angeles le-au interzis ambulanțierilor să mai aducă la spital persoane aflate în stare gravă, indiferent de motivul pentru care au ajuns așa, dacă nu pot fi resuscitate la fața locului.

Astfel, fie că sunt victime ale unor accidente rutiere, infarcturi, persoane împușcate sau bolnave, aceste persoane cu șanse de supraviețuire mici nu vor fi transportați la niciun spital de către ambulanțieri. Singura șansă pe care au este aceea de a răspunde favorabil la manevrele de resuscitare făcute de cadrele medicale de pe Ambulanță.

De asemenea, ambulanțierii au primit ordin să folosească cât mai puțin din rezervele de oxigen, doar în cazurile în care situația o impune, potrivit CNN. Astfel, pentru pacienții cu saturația egală sau mai mare de 90%, medicilor le este interzis să ofere oxigen, considerând că acest nivel de saturație este suficient pentru a menține funcțiile organismului.

Oamenii sunt sfătuiți să sune la numărul de urgență 911 doar în cazul unei “urgențe absolute”. Pentru persoanele care nu au o urgență medicală, timpul de așteptare al unei Ambulanțe poate dura pâna la 18 ore.

Situația în sudul Californiei este una disperată, iar în Los Angeles sunt internate peste 7.500 de persoane infectate cu noul coronavirus. Din păcate, șansele multor pacienți sunt extrem de limitate, având în vedere că în toată metropola mai sunt doar 17 paturi libere.

Câte cazuri s-au înregistrat până acum în Los Angeles

Metropola americană a fost lovită de un nou val de îmbolnăviri, astfel că autoritățile au raportat în cursul zilei de luni alte 9.140 de noi infecții cu coronavirusul, numărul total ajungând la 827.498.

În cazul deceselor, numărul acestora a urcat la 10.850, dintre care 77 înregistrate în ultimele 24 de ore.

Potrivit informațiilor oferite de autorități, orașul a înregistrat, începând cu data de 1 noiembrie 2020, o creștere uriașă de 905% în numărul îmbolnăvirilor înregistrate în fiecare săptămână. Din păcate, oficialii anunță că numărul ar mai putea crește, astfel că sănătatea oamenilor este într-un real pericol.

„Această linie abruptă este înfricoșătoare datorită implicațiilor sale pentru sistemul nostru de sănătate, angajații noștri sanitari și toate persoanele la care ținem”, a afirmat în cadrul unei conferințe de presă Barbara Ferrer, directorul Departamentului de Sănătate Publică al Comitatului Los Angeles, potrivit hotnews.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI