20 apr. 2021 | 10:11

Decizie șocantă în cazul agresorului din Hunedoara. Ce pedeapsă a primit bărbatul care a izbit de pământ un copil nevinovat

News
Decizie șocantă în cazul agresorului din Hunedoara. Ce pedeapsă a primit bărbatul care a izbit de pământ un copil nevinovat
Ce pedeapsa a primit agresorul din Hunedoara

În urmă cu două luni, o țară întreagă a fost șocată de gestul criminal făcut de un bărbat, într-un parc din Hunedoara. Nervos din cauza unui conflict iscat între doi copii, un tânăr în vârstă de 29 de ani a izbit un adolescent în vârstă de 13 ani cu capul de pământ, provocându-i leziuni grave la nivelul capului. Băiatul a intrat în stare de inconștiență, fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Deva. În urmă cu puțin timp, instanța a decis trimiterea agresorului în judecată, urmând ca repreznetanții legii să decidă soarta atacatorului.

Zeci de mii de cetățeni au semnat petiție pentru pedeapsa cu închisoare pe viață

Evenimentul care a zguduit România din telemii a avut loc la începutul lunii februarie, într-un loc de joacă din Hunedoara. Bărbatul a intervenit pentru a pune punct unui conflict care a izbucnit între fiul său de 7 ani și nepotul, în vârstă de 13 ani.

Potrivit filmărilor surprinse de martori, bărbatul s-a îndreptat nervos către cei doi, ridicându-și nepotul în brațe, iar mai apoi izbindu-l cu putere de pământ, lăsându-l inconștient. Același lucru l-a făcut și cu băiatul său, însă impactul nu a fost la fel de puternic.

În urma tragediei, milioane de români s-au revoltat împotriva gestului de o cruzime extremă, cerând pedeapsa capitală pentru acest bărbat. Mulți dintre cetățeni au semnat petiții, astfel înât dorința lor de răzbunare să se poată concretiza pe cale legală.

“Cerem pedeapsa maximă, închisoare pe viață pentru acest nenorocit! Este inadmisibil să faci un asemenea gest! Acesta nu merită să mai vadă lumina zilei decât printre gratiile celulei! Să fie condamnat pe viață încă din primă instanță întrucât fapta comisă nu are nici o scuză”, se menționează în petiție.

În urma evenimentului nefericit, băiatul vătămat a ajuns în stare gravă la spital, prezentând o fractură la cap, așa cum a transmis medicul care a preluat cazul.

“Copilul are o fractură la osul occipital. Este un traumatism cranian grav, de luat în seamă, cu pierdere de conştienţă şi cu amnezie retrogradă, a declarat directorul medical al SJU Deva, dr. Lucian Miron, la acea vreme.

Ce se întâmplă cu agresorul în aceste momente

La mai mult de două luni de la evenimentul nefericit, Alexandru Cobzaru se află în spatele gratiilor, fiind judecat în două dosare penale. Astfel, instanța a decis trimiterea agresorului în judecată atât pentru tentativă de omor, copilul maltratat fiind la un pas de moarte, cât și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, evenimentele petrecându-se la locul de joacă, deci într-un spațiu public.

În ciuda gravității faptei, acuzațiile asupra agresorului s-au redus, astfel că acesta nu a mai fost acuzat oficial de “violență în familie”, deși rudele dezvăluiseră că acesta a avut reacții violente dese asupra copilului iubitei sale.

Din fericire, copilul aflat la un pas de moarte din cauza agresiunilor exercitate asupra sa a fost externat din spital, starea acestuia fiind stabilă.

Vezi imaginile petrecute în parc. Atenție, imagini cu impact emoțional puternic:

 

 

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Orașul din România prin care trece singurul pârâu termal din țară. Temperatura apei este de 30 de grade Celsius
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro