11 mart. 2020 | 08:18

Decizie radicală luată de Antena 3! Ce măsuri de protecție au adoptat angajații

Știri generale
Decizie radicală luată de Antena 3! Ce măsuri de protecție au adoptat angajații

Pentru că noul coronavirus pare să ia amploare pe zi ce trece și riscul unei epidemii este tot mai aproape, Antena 3 a anunțat câteva din măsurile de precauție pe care le vor adopta, având în vedere numărul mare de angajați, dar și posibilitățile multiple de a fi contact.

Decizii radicale luate de Antena 3 împotriva coronavirusului

Printre deciziile aspre care au fost luate, se numără și suspendarea emisiunilor înregistrate, cât și lipsa unor persoane cu funcții importante din sediu.
Deși multe televiziuni și redacții au fost luate prin surprindere de evoluția rapidă a bilanțului numărului de coronavirus, Antena 3 este prima care și-a exprimat public măsurile luate.

Televiziunea anunță de asemenea faptul că „Reporterii și, pe cât posibil, și operatorii, nu vor mai intra în redacție nici pentru a pleca spre și nici când se întorc de la fimare”, se arată într-un mesaj intern dat în redacție. Potrivit paginademedia.ro, „Emisiunile înregistrate vor fi suspendate temporar, pentru a putea asigura o mai mare flexibilitate a echipelor de producție pentru realizarea conținutului live (cele deja înregistrate vor fi difuzate)”.

Ce departamente vor fi afectate de măsurile de precauție

O altă măsură adoptată va fi distribuirea de măști de protecție, în special reporterilor care aflându-se pe teren, sunt expuși unui pericol mai mare de îmbolnăvire. Nici departamentele mari precum HR, Contabilitate, Financiar, Machiaj și Garderobă nu își vor desfășura activitatea în condiții normale.

De asemenea, în comunicarea internă s-a transmis ca orice angajat care poate să-și desfășoare activitatea de la distanță, va adopta acest regim de muncă și un alt aspect foarte important este acela ca angajații care prezintă simptomologie specifică unei răceli/gripe, să se prezinte imediat la doctor pentru testările aferente și pentru tratament, după caz. Circulația fizică a documentelor în cadrul Antena 3 va fi interzisă, astfel că toate plățile se vor realiza prin intermediul bancar.