Decizie de ultimă oră! Rovana Plumb, desemnată comisar european

Rovana Plumb, desemnată noul comisar european

Președintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat luni lista completă a comisarilor acceptați. Rovana Plumb este trecută pe listă din partea României, conform unui comunicat al Comisiei. Oficialul aștepta ca Roma să își prezinte candidatul pentru postul de comisar european care îi revine înainte de a decide compoziția noului Executiv al Blocului comunitar.

Rovana Plumb, desemnată noul comisar european

Dan Nica și Rovana Plumb, cele două propuneri ale Guvernului român, au fost criticate, luna trecută, de Klaus Iohannis. Liderul statului i-a transmis Vioricăi Dăncilă că propunerea Rovanei Plumb este una ”proastă”. Mai mult, europarlamentarii USR PLUS au criticat și nominalizările.

Rovana Plumb, desemnată noul comisar european

Oficialii au spus că Plumb și Nica au avut în ultimii ani declarații împotriva valorilor Uniunii Europene și au promovat mesaje antijustiție, sprijinindu-l constant pe Dragnea din funcțiile publice pe care le-au ocupat. Cât despre alegerea surprinzătoare de astăzi, respectiv Rovana Plumb, trebuie menționat că a avut probleme penale. Oficialul a fost cercetat în dosarul Belina, însă Parlamentul nu a încuviințat urmărirea penală.

Mesaj Viorica Dăncilă

Imediat după întâlnirea cu Ursula von der Leyer, 20 august, Dăncilă a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj. Premierul a descris întrunirea ca fiind una extrem de plăcută și productivă.

„Am avut astăzi, la Bruxelles, o întâlnire extrem de plăcută și productivă cu președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe care o felicit pentru nominalizarea la conducerea viitoarei Comisii Europene și o asigur de sprijinul deplin al Guvernului României în eforturile asumate de consolidare a proiectului european. Am avut bucuria de a primi aprecieri și felicitări din partea Ursulei von der Leyen pentru modul în care am gestionat Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, un mandat de succes și un proiect care a consolidat poziția țării noastre la nivelul Uniunii.

Rovana Plumb, desemnată noul comisar european
Ursula și Dăncilă

Am purtat totodată cu președintele Comisiei o discuție amplă privitoare la implementarea Agendei Strategice a UE (2019-2024) și am elaborat obiectivele României pentru perioada suprapusă mandatului noii Comisii Europene, în domenii legate de asigurarea securității energetice, sectorul digital, schimbările climatice, rolul UE în plan global. În cadrul aceleiași discuții am abordat și aspecte legate de viitorul comisar european din partea României, inclusiv în ceea ce priveşte conturarea portofoliului alocat țării noastre în cadrul Comisiei Europene”, a scris Dăncilă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI