Decizie de ultimă oră despre ivermectin. Unde s-a aprobat tratamentul împotriva covid-19

Decizie de ultimă oră despre ivermectin. Unde s-a aprobat tratamentul împotriva covid-19
Slovacia a anunțat aprobarea medicamentului ivermectin

Din ce în ce mai multe state europene mreg pe mâna medicamentului miracol, ivermectin. Conform unor informații oficiale, un alt stat a aprobat folosirea acestui medicament, de origine veterinară, împotriva infecțiilor COVID-19. Slovacia a anunțat oficial, prin intermediul Ministerului Sănătății, aprobarea medicamentului ivermectin în lupta cu infecțiile de coronavirus.

Slovacia a anunțat aprobarea medicamentului ivermectin

Printr-un comunicat oficial al Ministerului Sănătății din Slovacia, medicii au primit un nou medicament pentru combaterea COVID-19. Ministrul Sănătății Marek Krajčí a acordat un permis pentru medicamentul neînregistrat Ivermectin. Medicamentul a fost aprobat pentru uz terapeutic, pentru o perioadă de jumătate de an.

Acum două zile, pe26 ianuarie, Ministerul Sănătății din Republica Slovacă a primit o cerere de la expertul șef pentru infectologie al Ministerului Sănătății al Republicii Slovace pentru autorizarea medicamentului neînregistrat Ivermectin pentru nevoile unităților medicale din Republica Slovacă.

Ministerul Sănătății a acordat un permis pentru utilizarea terapeutică a medicamentului Ivermectin pentru nevoile unităților medicale. Pentru o perioadă de 6 luni, permisul este valabil pentru facilitățile spitalelor și ambulanțelor. Principala indicație pentru Ivermectină este profilaxia și tratamentul pacienților cu COVID-19. Pe lângă spitale, medicamentul va fi disponibil și în farmacii cu prescripție medicală.

Ivermectin este un antiparazitar care are, de asemenea, proprietăți antivirale și antiinflamatoare foarte puternice în COVID-19. Acest lucru este susținut de un număr tot mai mare de studii care indică eficacitatea acestuia nu numai în modele in-vitro și animale, ci și în multe aplicații clinice din centre și țări din întreaga lume.

Medicamentul va fi administrat ca parte a tratamentului suplimentar. Este deja înregistrat în mai multe țări, cum ar fi Franța, SUA, Suedia și Norvegia.

Australia a testat prima dată medicamentul

Oamenii de știință au avertizat împotriva administrării de Ivermectin ca tratament pentru Covid-19, în ciuda titlurilor care l-au susținut ca un remediu. Postările și articolele de pe Facebook care susțin ivermectin au proliferat în Brazilia, Franța, Africa de Sud și Coreea de Sud, pe măsură ce guvernele din întreaga lume se luptă să lanseze programe de vaccinare.

Agențiile de sănătate spun că nu există suficiente dovezi pentru a promova medicamentul ca remediu, și că cercetările în această chestiune au fost adesea nefondate. Ivermectin a fost folosită de mult timp pentru tratarea paraziților precum păduchii de cap.

A fost răspândit pe scară largă în Africa subsahariană încă din anii 1990 pentru a trata orbirea. Pandemia a determinat o creștere a cererii de droguri, în special în America Latină, care a suferit al doilea cel mai mare număr de decese Covid-19 la nivel global.