Decizia șocantă luată de Rusia în războiul cu Ucraina. Ultimii recruți au fost luați din închisoare

de: Ana Chivu
11 07. 2022

Rușii recrutează din rândul condamnaților din cauza lipsei de oameni dispuși să meargă la război. Țara condusă de Vladimir Putin a luat o decizie șocantă. Pierderile semnificative în urma războiului din Ucraina se resimt puternic în Federația Rusă. Noii soldați sunt recrutați din rândul condamnaților la închisoare, arată Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Rușii recrutează soldați din rândul condamnaților

Pierderile semnificative în războiul din Ucraina se simt puternic în Federația Rusă. S-a înregistrat o lipsă uriașă a oamenilor dispuși să meargă la război, iar noii soldați sunt recrutați dintre condamnați, spune Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, scrie Unian.net.

Companiile militare private din Rusia și-au intensificat recrutarea astfel. Direcția ucraineană de informații anunță că recrutările se fac în special în Republica Adîgheia.

Oamenii sunt duși pentru antrenament militar pe un teren lângă ferma Molkin din teritoriul Krasnodar, unde se știe că este baza de antrenament pentru mercenarii Wagner. Viitorii soldați sunt recrutați chiar din închisorile din Rostov, Sankt Petersburg și Nijni Novgorod.

„Articolul în temeiul căruia o anumită persoană a fost condamnată nu contează. Chiar dacă este vorba de crimă sau alte infracțiuni grave. Tuturor li se promite o amnistie completă după 6 luni de „serviciu””, notează serviciile de informații.

Aceștia vor fi trimiți în Donbas, iar printre sarcinile lor se numără stabilirea controlului asupra drumurilor pe direcția Izium – Slaviansk – Bakhmut, mai arată serviciile de informații.

Ziua 137 de război

Ucraina pregătește un contraatac în regiunea Herson, ocupată temporar de ruși. În timpul acesta, vicepremierul le cere locuitorilor să evacueze zona. Invazia Rusiei în Ucraina se apropie de un punct de cotitură. Biden va negocia furnizarea Ucrainei cu arme de fabricație sovietică în timpul călătoriei sale în Orientul Mijlociu, arată Kyev Independent.

Președintele se va întâlni cu liderii unor state arabe în perioada 13-16 iulie. Potrivit New York Times, Biden va cere mai multor țări să furnizeze Ucrainei stocurile rămase de arme de fabricație sovietică, cu care „ucrainenii sunt mai familiarizați”.

Ministerele Ucrainei pentru Energie și Externe au declarat în cursul zilei de duminică faptul că sunt „profund dezamăgite” de decizia Canadei de a preda Germaniei o turbină Siemens reparată, pentru a fi folosită pentru conducta de gaz natural Nord Stream 1, relatează Reuters.

Germania ar bloca ajutorul de 9 miliarde de euro pentru Ucraina de mai bine de o lună. Presa din Kyev mai scrie că ministrul german de finanțe este împotriva ajutorului planificat din cauza îngrijorărilor legate de datoria europeană.