Decizia NASA, în plină pandemie. Ce se întâmplă cu personalul agenției

de: Emanuela Pană
03 04. 2020
Decizia NASA, în plină pandemie. Ce se întâmplă cu personalul agenției

În pofida stărilor de panică și incertitudine, provocate de pandemia de noul coronavirus, Administrația Națională Aeronautică și Spațială (NASA) se pregătește pentru misiuni cu echipaj uman pe Lună şi pe Marte.

Ce planuri au astronauții, în plină pandemie

Administratorul NASA, Jim Bridenstine, a anunțat că agenţia spaţială americană va continua să-şi pregătească misiunile cu echipaj pe Lună şi pe Marte, în ciuda pandemiei care face ravagii în întreaga lume.

„Misiunea NASA continuă în aceste vremuri. Suntem mândri să împărtăşim viziunea noastră pentru sustenabilitatea pe Lună după 2024 şi cum ne pregăteşte Artemis pentru Marte“, a scris el pe Twitter.

Programul îți propune ca, în 2024, astronauții americani să aterizeze din nou pe Lună, urmând să trimită echipaje și către Marte. Atunci se vor celebra 50 de ani de când omul a pus pentru prima dată piciorul pe orbita lunară.

„După 20 de ani de viaţă continuă pe orbita de jos a Pământului, suntem pregătiţi pentru următoarea provocare de explorare a spaţiului – dezvoltarea unei prezenţe susţinute pe şi în jurul Lunii“, scrie pe site-ul agenţiei, nasa.gov.

„Vom continua să explorăm şi mai mult Luna“

Pentru a avea o prezență continuă pe Lună, elementul de bază de care au nevoie astronauții este mobilitatea, este de părere administratorul agenției spațiale americane.

Peste 12.000 de persoane au aplicat pentru a deveni astronauţi în cadrul programului Artemis

Peste 12.000 de persoane au aplicat pentru a deveni astronauţi în cadrul programului Artemis

„În anii următori, Artemis va fi Steaua noastră polară pe măsură ce vom continua să explorăm şi mai mult Luna“, a mai precizat acesta.

Totodată, NASA îşi propune să prezinte un vehicul de teren selenar. Vehiculul, care este proiectat în întregime pentru a fi locuibil, le va permite echipajelor să facă călătorii pe suprafața Lunii ce ar putea dura chiar și 45 de zile. Pentru misiunile mai scurte, un habitat selenar ar putea găzdui un maxim de patru persoane.

Programul Artemis își propune testarea Lunii, cu scopul de a putea trimite echipaje și mai departe în sistemul solar.