Decizia de ultim moment a lui Gigi Becali. Latifundiarul din Pipera revine în politică: ”Cheltui toată averea”

de: Beatrice Dumitru
11 09. 2023

Gigi Becali a fost candidat la alegerile prezidenţiale în două rânduri, din partea Partidului Noua Generaţie (PNG), iar acum ia în calcul să se întoarcă în polittică. Latifundiarul din Pipera a anunțat și condițiile în care ar face acest lucru.

Gigi Becali vea să își facă partid

Gigi Becali (64 ani) a fost candidat la alegerile prezidenţiale din 2004 şi 2009, din partea Partidului Noua Generaţie (PNG). După ani de zile în care a stat departe de politică, patronul FCSB a vorbit despre o revenire în acest domeniu.

Latifundiarul din Pipera a spus că ar fi dispus să sprijine financiar o formaţiune politică, dacă se strâng destui oameni cu care să formeze un partid. Dar, Gigi Becali a precizat  că el nu intenţionează să candideze pentru nicio funcţie.

Gigi Beacali este poatronul echipei FCSB.

”Dacă unul e handicapat și prost nu înseamnă că statul e hoț. Când unul este născut să fie slujitor nu poate să fie conducător.

Eu cheltui toată averea mea pentru bunăstarea oamenilor. Să vină oamenii din stradă să facem un partid. Eu nu candidez, cheltui toți banii și pun pe altcineva să conducă țara”, a pus Gigi Becali pentru România TV.

Cariera lui Gigi Becali în politică

Gigi Becali a scăpat de cazier și are din nou dreptul de a alege sau de a fi ales într-o funcție publică. El a fost condamnat în trei dosare: Valiza, Schimbul de terenuri cu MApN și sechestrare de persoane. Latifundiarul a stat în închisoare aproape doi ani, fiind eliberat în aprilie 2015.

Gigi Becali a fost președinte al Partidului Noua Generație și membru în Parlamentul European în perioada iunie 2009 – decembrie 2012. El a candidat în două rânduri pentru postul de președinte al României, în 2004 și 2009. Prima oară a obținut 1,77% din voturi, iar a doua oară 1,91%.

De asemenea, a făcut parte din Parlamentul României între 2012 și 2013, iar apoi a fost condamnat la închisoare.

În 2012, Gigi Becali a candidat pentru Primăria Generală a Capitalei și a obținut 3,19% dintre voturi, situându-se pe locul cinci, după Oprescu, Silviu Prigoană, Horia Mocanu și Nicușor Dan.

Pe 29 mai 2013, după ce a fost condamnat, Gigi Becali şi-a încheiat cariera politică, una care a ţinut aproape 13 ani.

”Mă implic ca să distrug USR-ul”

În anul 2020, Gigi Becali vobea despre o revenire în politică doar cu scopul de a distruge partidul Uniunea Salvați România (USR), despre care afirma atunci că este ”satanic”.

”Dacă o să mă implic, nu mă implic ca să susțin un partid, mă implic ca să distrug USR-ul, care sunt atei și satanici. Asta va fi implicația mea, nu neapărat să susțin un partid. Implicația mea va fi ca să fie distrus USR-ul satanic”, declara patronul FCSB în anul 2020.

Citește și: Gigi Becali s-a săturat de fotbal. „M-au hingherit, am 65 de ani”. Omul de afaceri, tentat din nou să cedeze FCSB? – GALERIE FOTO

De 20 de ani, Gigi Becali are 20 de ani de când este patron la FCSB, pe 23 ianuarie 2003. De atunci, notorietatea omului de afaceri a crescut imens, iar echipa a obținut performanțe atât pe plan intern, cât și european.