11 mai 2023 | 07:59

De unde provine carnea din magazinele Penny. Puţini români ştiu ce cumpără

Diverse
De unde provine carnea din magazinele Penny. Puţini români ştiu ce cumpără
De 18 ani, Penny Market a crescut în România

Încă de la început, în urmă cu 50 de ani, discounterul Penny Market și-a propus ca ceea ce vinde clienților săi să fie cu adevărat natural și proaspăt. Dar, odată cu intrarea în portofoliul celor de la Rewe, în 1989, acest desiderat a fost și mai mult accentuat și pus în aplicare. După intrarea pe piața românească, discounterul a aplicat exact aceeași situație și aici, așa că este important să știm, de exemplu, de unde provine carnea din magazinele Penny. Citește mai departe și află de unde.

De 18 ani, Penny Market a crescut în România

În 2005 Rewe, proprietarul brandului Penny Market, competitor direct al celuilalt grup german, Schawrtz, care deține Lidl și Kaufland, lua decizia de a intra pe piața românească de profil. Cu pași mici, dar siguri, discounterul a reușit să crească, iar astăzi vorbim de aproximativ 336 de magazine și, cel mai important, are o rețea de peste 450 de furnizori de produse din piața locală.

Vezi și: De unde provine carnea BIO din magazinele LIDL România. Detaliul de pe etichetă la care să fii atent

Există, într-adevăr, și importuri, dar ceea ce contează în cazul Penny Market este această rețea. Penny sau, la nivel internațional, Penny Market, în Bavaria și Austria Penny Markt, este un lanț germano-francez de supermarketuri cu discount cu sediul în Germania, care operează 3.550 de magazine în Europa, fiind fost fondat de Leibbrand Gruppe în 1973, iar din 1989, este deținută integral de Rewe Group.

Plănuiește să își extindă portofoliul de magazine în România

Reprezentanții Penny anunțau încă de la finalul anului trecut intenția de a-și mări numărul de magazine existente în piața locală. De-abia la începutul acestui an, compania mamă, Rewe Group mărea capitalul discounterului cu cel puțin 160 de milioane de euro pentru a accelera dezvoltarea în România, potrivit presei locale.

Vezi și: Supermarketul la care visează toţi românii. Faci cumpărături şi pleci fără să plăteşti, magazinul face furori

Conform celor de  la „Ziarul Financiar” investiția este una dintre cele mai mari primite până în prezent de un jucător autohton pe piața de retail din România. Planul este ca până la finalul acestui an, Penny Market să deschide cel puțin 40 de noi magazine, fiind considerat de analiștii publicației aminite ca „cel mai rapid ritm de deschidere de magazine de când Penny a intrat pe piață”.

Popularitatea din România a lanțului de magazine vine și ca urmare a acelui desiderat de care vorbeam la început, al aprovizionării cu produse de la producătorii locali din piața unde activează. În acest sens vorbim astăzi și de produsele din carne, și am încercat să aflăm de unde provine carnea din magazinele Penny.

De unde provine carnea din magazinele Penny

Din 2005 și până în prezent, planul discounterului a fost de a-și crea o rețea solidă și profitabilă de furnizori locali, ceea ce a dus la o rețea de peste 450 de furnizori în 2023, conform publicației „Ziarul Financiar”. Aceeași publicație mai spune că proporția produselor locale este de aproximativ 70% în cazul Penny, dacă ne uităm la ceilalți jucători mari din piață, Carrefour, Lidl și Kaufland.

Dacă vă întrebați de unde provine carnea din magazinele Penny, răspunsul vine de la oficialii companiei, care declară că: „În prezent, avem o reţea ce include peste 450 de furnizori din România. Printre produsele de provenienţă românească de pe rafturile magazinelor noastre se regăsesc 50 de mărci proprii”, menționând faptul că tot ceea ce înseamnă carne, de porc, vită sau pui, este 100% românească.

„Decizia de a achiziţiona produse la nivel local face parte din strategia noastră de investiţii. Alegem să investim în produse româneşti pentru că am ajuns să cunoaştem dorinţele clienţilor noştri.“, mai spun oficialii Penny Market.

La sfârșitul anului 2022, Penny avea un portofoliu de 336 de magazine în România, în urma a 36 de deschideri și a unei închideri. Penny se numără printre puținele companii care au anunțat o accelerare a dezvoltării pe piața românească, alături de Carrefour, în timp ce alți jucători își încetinesc expansiunea, potrivit Ziarul Financiar.

Vezi și: De unde provine carnea de porc din Kaufland. Detaliul de pe etichetă pe care nu l-ai băgat niciodată în seamă

Rewe Projektentwicklung România SRL, compania care operează investițiile imobiliare ale Penny în România, a primit prima investiție de 80 de milioane de euro în decembrie 2022, urmată de o altă sumă similară în ianuarie 2023.

Digisport.ro
Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Ți-ai pierdut telefonul? Acum îl poți depista și offline. Ce pași trebuie să urmezi
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Show-ul grotesc al proxenetului român care a fost condamnat în Marea Britanie. Bărbatul s-a filmat în timp ce arunca cu banii
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Scăpați rapid de scamele de pe hainele negre. Metode testate
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Moment critic pentru Ungaria. Viktor Orban anunță zile grele: NU cerșim!
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
ANUNȚ privind ADEVERINȚELE! TOȚI SENIORII sunt VIZAȚI
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro