De unde provin toți cartofii de la McDonald’s, de fapt. Sunt foarte toxici timp de 6 săptămâni
Sunt nelipsiți din meniurile celebrului lanț de restaurante de tip fast-food, savurați de clienți în aproape toate colțurile lumii, însă puțini știu acest detaliu nebănuit despre ei. Află de unde ar proveni, de fapt, toți cartofii de la McDonald’s. Sunt foarte toxici timp de șase săptămâni.
Dezvăluiri surprinzătoare despre cartofii de la McDonald’s
În ultimele decenii, McDonald’s s-a transformat într-un fenomen global, deschizând restaurante în aproape toate colțurile lumii.
Cu mici diferențe, produsele din meniu sunt identice, iar unul dintre simbolurile lanțului sunt cartofii prăjiți. Aurii, crocanți la exterior și moi la interior, subțiri și foarte lungi, aspectul lor este un detaliu foarte important, fiind respectat în toate locațiile, indiferent de țară, de continent.
În mediul online circulă în ultima perioadă un videoclip ce a stârnit un val uriaș de reacții, fiind vizionat de aproape șapte milioane de oameni.
În înregistrarea video se susține că toți cartofii de la McDonald’s au aceeași provenineță. Pentru preparea lor se folosesc mereu cartofi Russet Burbank – acest soi a apărut ca o mutație a cartofului tradițional Burbank, fiind creația unui geniu al agronomiei și horticulturii americane, Luther Burbank, în anii 1870.
Te-ar putea interesa și: De ce e bine să mănânci cartofi cruzi. Explicația la care nimeni nu s-ar fi gândit. Ce spun specialiștii
Sunt foarte toxici timp de șase săptămâni
Acest tip de tubercul este renumit pentru forma alungită. Este destul de greu de cultivat, însă pentru cei de la McDonald’s, efortul merită din plin pentru a obține cartoful pai perfect. Mai mult, compania insistă să fie folosiți doar cei care nu au nicio pată pe suprafață.
Petele maronii sunt foarte des întâlnite în cazul soiului Russet Burbank. Singurul mod de a le elimina este prin folosirea unui pesticid numit Monitor ce ar fi atât de toxic încât fermierii care cresc acești cartofi, în statul american Idaho, evită să se apropie de cultură timp de cinci zile după stropirea cu respectiva substanță.
După recoltare, tuberculii sunt ținuți în spații închise cu atmosferă controlată, de dimensiunea unui teren de fotbal american pentru că, timp de șase săptămâni, nu sunt comestibili.
În secțiunea de comentarii, părerile sunt împărțite, mulți susținând că în țări precum Canada, Australia, Austria sau Noua Zeelandă, cartofii vin din producții locale.
Te-ar putea interesa și: Ce conțin cartofii de la McDonald’s, de fapt. Puțini știau că au 19 ingrediente!
@__unsentmessages__ The Reality of Mcdonald’s French Fries. #mcdonalds #fyp #potatoes ♬ original sound – Unsentmessages