De unde provin ouăle M de la Lidl, de fapt. Detaliul de pe etichetă pe care mulți români nici nu îl observă

de: Bișinicu Andreea
14 03. 2023

Vești importante pentru clienții Lidl România. Celebrul retailer a eliminat din întregul sortiment de produse ouăle provenite de la găini crescute în baterii. Anunțul a fost făcut recent. De unde proveneau, de fapt, aceste alimente.

Ouăle din Lidl România care au fost retrase de la raft

Lidl România va oferi clienţilor doar ouă care provin de la găini crescute în hale, la sol, în sistem free range şi în sistem ecologic, notează cei de la Adevărul.

Celebrul lanț de supermarketuri a retras de la raft ouăle provenite de la găini crescute în baterii, acestea fiind eliminate şi din reţetele produselor cumpărate de la furnizori români, care au în componenţa lor ouă.

Reamintim că, din mai 2016, Lidl România a debarasat din sortimentul său ouăle proaspete din categoria 3 (provenite de la găini crescute în baterii). â

La sfârşitul anului următor, în 2017, compania a adus o nouă îmbunătăţire sortimentului. Astfel, toate produsele Lidl România dezvoltate local, care au în componenţa lor ouă, sunt realizate cu:

  • ouă categoria 2, cele care provin de la găini crescute în hale, la sol.
  • ouă categoria 1 – în sistem free range, cu acces în aer liber pe tot parcursul zilei.
  • ouă categoria 0 – ouă ecologice, produse de găini crescute în ferme ecologice şi hrănite cu furaje care nu conţin făină proteică de origine animală, aditivi, conservanţi sau coloranţi sintetici.

Citește și De unde vin produsele care se vând în magazinele Mega Image. Detaliul care te va surprinde

Care ar fi cele mai bune ouă pentru consum

Pentru a atrage atenţia asupra consumului de ouă proaspete provenite de la găini crescute responsabil, Lidl România a demarat un studiu naţional despre gradul de informare a românilor cu privire la cifrele înscrise pe ouăle din comerţ.

Statisticile arată că numai 25% dintre români citesc întotdeauna cifrele însemnate pe ouăle din magazine, în timp ce 39% dintre consumatori asociază cifrele cu modalitatea în care au fost crescute găinile de la care provin.

Majoritatea consumatorilor, în proporție de 66%, le asociază cu termenul de valabilitate, iar 41% cu data la care au fost produse. În realitate, există 4 categorii de ouă şi doar 2 din 10 români le cunosc pe toate.

Potrivit experților, cele mai potrivite ouă pentru consum sunt cele din categoria 1, în proporție de 49%, urmate de cele ecologice, în proporție de 33%.

Citește și Schimbare majoră în toate magazinele din România. Ce se va întâmpla cu produsele lactate. E obligatoriu pentru toți comercianții