De unde provin ingredientele folosite la restaurantele KFC din România. Mulți spun că americanii ne-au luat de proști, dar nu e chiar așa
Atât de bune încât nu te-ai mai întrebat ce conțin? Majoritatea oamenilor care aleg să consume mâncare de la fast-food nu este atentă la alimentație. Știai că mare parte din ingredientele deținute de fast-food-urile renumite provin din România?
Ingredientele de la restaurantele KFC, de la furnizori români
S-a demonstrat că un procent de 70% din ingredientele și alimentele care sunt folosite în restaurantele tip fast-food provin din România. Așadar, carnea, brânza și legumele folosite la KFC, Pizza Hut și Taco Bell sunt de la furnizori români.
Oficialii Sphera Franchise, deținători ai brandurilor: KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell de pe piața românească și pe cea a KFC din unele zone din Italia și în Republica Moldova au anunțat că alimentele și ingredientele sunt produse în România. „Peste 70% din alimentele şi din ingredientele grupului provin de pe piaţa din România, inclusiv categorii importante precum carne, brânză şi legume“, conform oficialilor Sphera.
Cutiozități despre mâncarea din restaurantele tip fast-food
1. Hamburgerii de la McDonald’s nu putrezesc. Explicația: carnea pierde apă în timpul procesului de gătire și rămâne aproape uscată;
2. Deși nu ai zice, Chicken McNuggets de la McDonald’s au patru forme. Acestea se numesc cizma, mingea, osul și clopotul;
3. O cană de ceai de la McDonald’s conține mai mult zahăr decât 2 ciocolate Snickers;
4. McDonald’s refuză mai mulți aplicanți decât Harvard;
5. Sandwich-ul Filet-O-Fish din restaurantele McDonald’s era preparat inițial pentru consumatorii catolici. Aceștia postesc în zilele de vineri, abținându-se de la carne;
6. Fondatorul lanțului fast food Wendy’s, a absolvit liceu la varsta de 61 de ani. Acesta nu a vrut ca succesul său să îi încurajeze pe copii să renunțe la studii;
7. Amestecul de carne de la Taco Bell nu îndeplinește cerințele minime prevăzute de Departamentul de Agricultură al Statelor Unite pentru a fi considerat “carne de vită”;
8. Taco Bell a încercat de doua ori să deschidă restaurante în Mexic. Și-au prezentat produsele drept “mâncare americană autentică”;
9. După ce a absolvit un curs de gătit, Steve Ells a vrut să își deschidă un restaurant de cinci stele. Pentru a strânge banii, a deschis fast food-ul Chipotle, care este astăzi unul din cele mai vizitate fast food-uri din State;
10. În urmă cu 40 de ani, datorită unei campanii de succes, puiul de la KFC era atât de apreciat de japonezi încat a devenit masa tradițională de Crăciun. KFC a devenit atât de apreciat încât comenzile pentru Crăciun erau facute cu 2 luni în avans;