De la ce oră trebuie să te prezinți în sala de examen pentru Evaluarea Națională. S-a schimbat ceva în 2020?
Primul examen de la Evaluarea Națională, va fi cel la Limba și literatura română, va fi luni, 15 iunie 2020, urmat de cel de miercuri, pe 17 iunie 2020 de proba la Matematică și joi pe 18 iunie de examenul la Limba maternă, acolo unde este cazul. Peste 170 de mii de elevi din toată țara intră în focurile probelor de la Evaluarea Națională. Nu înainte de a trece de triajul epidemiologic.
De la ce oră trebuie să te prezinți în sala de examen pentru Evaluarea Națională. S-a schimbat ceva în 2020?
În zilele probelor de examen, la intrarea în centrul de examen/unitatea de învăţământ, cadrele medicale vor efectua triajul epidemiologic al elevilor.
Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact și se va realiza la umbră, se va face observarea clinică a simptomelor respiratorii (de tipul:
- tuse frecventă,
- strănut frecvent,
- stare generală modificată.
La ce oră trebui să se prezinte elevii în sala de examen
Accesul elevilor în sălile de examen va fi permis până la ora 8:30, fiindcă examenul propriu zis va începe la ora 9:00, după primirea subiectelor. Examenul va dura 120 de minute (2 ore).
Este posibil ca triajul epidemiologic să dureze mult în unele școli, așadar elevii își vor lua măsuri de precauție, venind mai devreme decât au fost chemați.
Triajul epidemiologic
Ministerul Educației a anunțat că tuturor copiilor li se va lua temperatura, la umbră, iar cei care au mai mult de 37,3 grade vor fi trimiși acasă. Pentru ei, va fi organizată o sesiune specială, la două săptămâni distanță. Unele școli și-au chemat candidații încă de la ora 7, ca să fie făcut în timp util triajul epidemiologic, înainte să li se dea voie în săli. Elevii care vor avea o temperatură mai mare de 37,3 grade vor fi testați de patru ori, în total, la intervale de câteva minute, la umbră.
Dacă rezultatul rămâne același, vor fi trimiși acasă, dar vor putea să dea probele de Evaluare Națională sau de Bacalaureat după două săptămâni.
Măsuri speciale
Măștile de protecție sunt obligatorii pe durata examenului, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice care îi asistă. De asemenea, distanțarea socială a impus ca în sălile de clasă să fie mai puțini elevi decât de obicei, în medie 8, maximum 10 într-o sală, în funcție de dimensiunea acesteia.
Tot din cauza noilor restricții, elevii au fost informați dinainte în ce sală de clasă au fost repartizați, pentru că accesul în școală se va face în această ordine și doar însoțiți de profesorul supraveghetor.