De ce va fi înmormântată Regina Elisabeta într-un sicriu de plumb. Este pregătit de 30 de ani
Cel mai longeviv monarh britanic, cu cea mai lungă domnie din istorie, s-a stins din viață, săptămâna trecută, la Castelul Balmoral. Detaliile privind ceremonia de înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a au fost puse la punct încă din anii 1960. Funeraliile suveranei vor implica o prezență amplă a forțelor militare la Londra. Află în rândurile de mai jos de ce va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a într-un sicriu de plumb.
De ce va fi înmormântată Regina Elisabeta într-un sicriu de plumb
Ceremonia de înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a presupune respectarea unor tradiții inedite. Recent, a ieșit la iveală un detaliu important privind funeraliile suveranei. Sicriul celui mai longeviv monarh britanic va cântări o masă surprinzător de mare, având în vedere silueta sa.
Sicriul în care va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a va fi căptușit cu plumb, potrivit surselor externe. Nu este un lucru nou în Familia Regală. La fel s-a mai întâmplat și în cazul Prințesei Diana și a Prințului Philip. Sicriul suveranei este pregătit deja de nu mai puțin de 30 de ani.
Practica de a înmormânta membrii Familiei Regale în sicrie căptușite cu plumb datează de sute de ani. Acest obicei asigură o mai bună conservare a trupurilor acestora. Pe vremuri, metodele moderne de conservare nu erau încă accesibile publicului. Utilizarea formaldehidei în cazul persoanelor decedate este o practică descoperită abia în anul 1869.
Membrii Familiei Regale au reușit să își asigure un sfârșit demn, cerând să fie înmormântați în sicrie căptușite cu plumb. Acestea încetinesc descompunerea trupului uman prin menținerea umidității în afara sicriului. Plumbul nu se descompune și, astfel, rămâne etanș.
Practica sicrielor de plumb și ce legătură are cu William Cuceritorul
Acest tip de sicriu nu a fost la îndemâna tuturor, cu excepția persoanelor foarte bogate. În prezent, în Marea Britanie este obligatoriu prin lege ca orice persoană care urmează să fie înmormântată într-un loc care se află deasupra nivelului solului normal să fie depusă într-un sicriu căptușit cu plumb.
În Familiile Regale, a fost foarte important ca membrii acesteia să fie înmormântați astfel. Iar asta din cauza unei întâmplări neplăcute ce a avut loc la înmormântarea primului rege normand al Angliei, William Cuceritorul.
În timpul unei bătălii, William Cuceritorul a suferit o rană care i-a străpuns intenstinele. Familia sa a încercat să găsească pe cineva care să îl poată trata în așa fel încât să se vindece. Inclusiv fiul regelui avea nevoie de ajutor medical. Numai că lucrurile s-au degradat, în cele din urmă regele normand murind.
William Cuceritorul a fost lăsat cu rană deschisă, pe o piatră, în așteptarea unui voluntar care să se ocupe de tratarea rănii înainte de a fi înmormântat. Nu s-a găsit nimeni care să facă acest lucru. S-a hotărât, astfel, ca regele să fie transportat la o distanță mare, unde să fie în cele din urmă condus pe ultimul drum.
Cum a ajuns să sfârșească primul rege normand al Angliei
Un cavaler a transportat trupul deja în descompunere a regelui Angliei pe o distanță de 112 kilometri, până la Caen. Aici, urma să fie înmormântat. Când cavalerul cu pricina a ajuns la destinație, a avut loc un incendiu care a încălzit trupului regelui, gazele determinând descompunerea mai rapidă a acestuia.
În ziua înmormântării, persoanele îndoliate au descoperit că trupul regelui era prea umflat pentru a fi depozitat în sarcofag. Ignorând principiile de fizică elementară, groparii au încercat să forțeze nota, potrivit IFLScience. În acel moment, s-a produs dezastrul. Călugărul și cronicarul benedictin Orderic Vitalis a lăsat scris că „intestinele umflate au explodat, iar o duhoare intolerabilă a asaltat nările trecătorilor și ale întregii mulțimi”.