De ce trebuie să pui borcanele cu murături și dulceața cu gura-n jos în cămară. Trucul e genial

de: Mariana Olteanu
06 07. 2023

Vara și toamna, gospodinele muncesc din greu pentru a face dulceață, gemuri dar și murături. Foarte mulți oameni optează pentru prepararea acestor mâncăruri tradiționale din mai multe motive. Borcanele cu dulceață sau cu murături pot ține mult timp. Pe deasupra, acestea sunt și foarte gustoase.

Pune borcanele cu gura-n jos și nu vei regreta

Una dintre cele mai mari probleme întâmpinate de gosposdine constă în deschiderea borcanelor. Însă, acestea pot evita problema apelând la ajutorul unui truc. Tot ce trebuie să facă este să depoziteze borcanele cu gura-n jos. Astfel, acestea vor fi ușor deschis.

Acesta nu este singurul beneficiu al ținutului borcanului cu susul în jos. Dacă borcanele sunt depozitate în acest fel, preparatele vor ține mai mult. Potrivit experților, depozitarea în vid poate preveni proliferarea ciupercilor și a altor microorganisme. Înainte de a apela la acest truc, este necesar să te asiguri că ai borcane din sticlă.

Te-ar putea interesa și:Cum faci cea mai bună dulceață de trandafiri. Secretul bunicii pentru a ieși mult mai aromată și parfumată

Cum sterilizăm borcanele din sticlă?

De asemenea, specialiștii atrag atenția asupra sterilizării borcanelor. Această etapă este mai importantă decât pare. Dacă recipientele nu sun sterilizate corect, riscăm să ne punem sănătatea în pericol.

Primul pas constă în spălarea tuturor borcanelor cu detergent de vase. Puteți opta pentru spălarea la mașina de spălat vase, sau pentru spălarea manuală. După ce acestea sunt spălate, este necesar să le punem la scurs. Dacă timpul nu ne permite, putem apela fie la un prosop curat sau la un șervețel pentru a le șterge. Ulterior, acestea se înfășură în pânză și se pun într-o oală cu apă clocotită. Se lasă în apă timp de 20 de minute. După ce timpul a trecut, le putem scoate cu grijă din apă. Pentru a face acest lucru, putem să ne folosim de un clește de bucătărie.

Te-ar putea interesa și: Cum să desfaci ușor un borcan. Nu ai nevoie de cuțit, așa e cel mai simplu

În acest fel, reducem riscul de a ne rănii la mâini. După ce borcanele sunt sterilizate, se poate pune compoziția în ele. Este important să depozităm borcanele într-un loc ferit de lumină și de razele soarelui. Borcanele cu gem sau cu murături pot fi păstrate timp de mai mulți ani. Însă, din când este indicat să verifici dacă acestea sunt într-o stare bună sau nu.

Te-ar putea interesa și:Aruncă imediat borcanele de murături dacă vezi acest detaliu. Este foarte periculos pentru sănătatea ta