De ce se strică ciorba în frigider, de fapt. Greșeala pe care o fac multe gospodine
Multora dintre gospodine li s-a întâmplat să bage oala de ciorbă la frigider, iar a doua zi să constate că preparatul s-a stricat. De ce se strică ciorba în frigider, de fapt. Care este greșeala pe care o fac multe gospodine.
De ce ți se strică ciorba la frigider. Care sunt cauzele
Multe dintre gospodine nu știu, însă depozitarea incorectă a ciorbei în frigider nu numai că provoacă stricarea rapidă a mâncării, dar poate cauza și deteriorarea frigiderului.
Pentru a prelungi viața ciorbei proaspăt gătite, trebuie verificată foarte bine temperatura din aparatul electrocsnic.
Ce temperatură trebuie să aibă frigiderul
Astfel, în compartimentul de refrigerare unde se ține mâncarea, temperatura trebuie să fie de plus 4 grade Celsius. În schimb, la congelator, temperatura ideală ar trebui să fie de minus 18 grade.
De asemenea, aerul rece din frigider are nevoie de spațiu pentru a circula astfel încât alimentele să fie depozitate la temperatura potrivită și să nu se strice. Prin urmare, frigiderul prea plin poate fi o cauză a stricării ciorbei.
Când vine vorba de păstrarea corectă a ciorbei la frigider este important ca legumele folosite la preparare să fie foarte bine spălate înainte.
De ce se spală bine legumele din ciorbă
Dacă legumele au avut o cantitate mai mare de nisip, acest lucru poate cauza stricarea ciorbei, pentru că încărcătura microbiană a fost mai mare.
De asemenea, contează foarte mult felul în care este răcită ciorba. Imediat cum ai gătit ciorba ideal este să o răceşti foarte repede în chiuvetă.
Ciorba trebuie pusă în apă rece pentru a nu lăsa microbii să se dezvolte. Punând oala cu ciorbă în apă rece micorbii sunt uciși. Este bine conoscut faptul că microbii nu suportă variaţiile mari de temperatură.
Ciorba, prietena siluetei
Pe de altă parte, medicul nutriționist Mihalea Bilic recomandă celor care vor să slăbească să mânânce cu toată încrederea ciorbă.
”Ce relație este între ciorbă și siluetă? Una foarte bună, având în vedere că ciorba/supa umple stomacul cu apă. Umflă burta, dar nu îngrașă! Ciorba este un amestec de legume, făinoase și carne diluat în multă apă. Dacă e acrită se numește ciorbă, dacă e dulce îi spunem supă.
Ingredientele sunt vizibile, zeama este clară iar grăsimea nu poate fi ascunsă, se ridică la suprafață. Uleiul nu se poate amesteca cu apa, ciorba poate fi degresată foarte ușor, fie când e caldă fie după ce s-a răcit.
Nu e periculos să punem în ciorbă cartofi, paste făinoase sau orez, cantitatea nu depășește 2 linguri/ porție și silueta nu este în pericol. Nici dacă e vorba de ciorbă dreasă cu smântână nu e grav, o lingură de smântână are mai puține calorii decât o lingură de ulei.
Ciorba este prietena siluetei și poate fi consumată ca fel unic la masa de prânz sau la cină… dietetică, echilibrată și foarte românească”, a spus Mihela Bilic.