De ce se pune naftalina în pomi. Metoda genială descoperită de un român VIDEO
De ce se pune naftalina în pomi? Un român a descoperit și a împărtășit în mediul online o metodă genială și deloc costisitoare de a obține fructe și legume sănătoase, fără să fie nevoie să stropim grădina cu diferite tratamente ce folosesc substanțe chimice.
De ce se pune naftalina în pomi?
Când vine momentul să îți îngrijești pomii din livadă sau din grădină, nu trebuie să apelezi mereu la substanțele chimice ce se găsesc din belșug în comerț. Există variante mai puțin toxice pentru mediu, mult mai ieftine și la fel de eficiente, iar una dintre ele este folosirea naftalinei.
Cu toate că, în mod tradițional, suntem obișnuiți să folosim acest produs în casă, când ne luptăm cu moliile ce ne atacă hainele, este un ajutor de nădejde și în grădină, explică un român într-un videoclip distribuit pe YouTube.
„O metodă care pe mine m-a uimit și pe care am testat-o în ultimii cinci ani. Acum a venit momentul să o împărtășesc cu voi, fiind sigur de avantajele ei”, explică românului, pe canalul Tibi Tips.
Pentru această metodă, vei avea nevoie de naftalină, un recipient din plastic sau metal – infuzoarele de ceai pot fi folosite cu succes -, un bidon din plastic, o bormașină sau orice alt instrument de găurit, fir de pescuit (din nailon sau textil), bandă izolatoare, un instrument de tăiat, mănuși de plastic. Ce trebuie să faci cu ele, poți vedea în videoclipul de mai jos.
Citește și: Cum faci naftalină la tine acasă. Truc super simplu, ieftin și sănătos!
Metoda inedită descoperită de un român
Așadar, de ce se pune naftalină în pomi?
„Mulți ați crede că naftalina este folosită doar pentru a ține moliile la distanță, fiind pusă în șifonier, dulap sau dressing. Ei bine, ea mai are un rol important: elimină mirosurile puternice. Aceasta este natura sa principală, în uzul casnic.
De fapt, naftalina a fost patentată ca insecticid. Pomii, în special merii și semințoasele, sunt atacați agresiv de lepidotere, care sunt, de fapt, niște molii.
În momentul în care puneți această naftalină în pomi, ea are efect de repelent împotriva moliilor și a altor insecte dăunătoare, cum ar fi viespea, afidele, chiar și împotriva gândacului de Colorado”, a explicat românul.
Citește și: Când se taie pomii fructiferi primăvara. Trucuri pentru o recoltă bogată
Mai multe detalii, în videoclipul de mai jos: