De ce se lipesc clătitele? Acestea sunt greşelile pe care le faci la pregătirea lor
Clătitele reprezintă (probabil) cel mai dorit desert ce se poate prepara rapid în bucătărie. Nu este deloc dificil să gătești clătite, însă asta nu înseamnă că ies tuturor în forma dorită. Află în rândurile de mai jos care sunt motivele pentru care clătitele tale se lipesc de tigaie și nu obții rezultat dorit.
De ce să coci clătitele în tigaie antiaderentă
Nu doar în România, ci în țări din întreaga lume, clătitele sunt consumate, în mod deosebit, la micul dejun sau sub formă de gustare. Pot fi mâncate simple sau cu alte ingrediente dulci, precum dulceață, miere, sirop, fructe sau brânză dulce de vaci.
Clătitele sunt foarte ușor de preparat. Cu toate acestea, nu puține sunt gospodinele care se plâng de faptul că preparatul se lipsește de tigaie. Playtech Știri va aborda acest subiect în materialul de astăzi. Poți să afli în continuare de ce nu obții rezultatul dorit de fiecare dată.
Indiferent de rețeta pe care o folosești, un prim motiv pentru care clătitele se lipesc de tigaie este reprezentat de faptul că vasul de bucătărie pe care îl folosești nu este antiaderent. Dacă, totuși, respectă acestă condiție, probabil tigaia este arsă sau necesită o curățare mai profundă.
Este bine ca, atunci când gătești clătite, să folosești o tigaie antiaderentă. Aceasta este cea mai potrivită pentru a pregăti desertul amintit. Verifică să nu fie deloc arsă sau să nu prezinte urme de arsuri. Nici măcar pe fund. Există numeroase produse de curățenie ce te pot ajuta în acest sens.
Motivele pentru care se lipesc de tigaie
Pentru ca rezultatul să fie perfect, este important să respecți etapele de preparare a clătitelor. Altfel, riști ca aluatul să se lipească de tigaie. După ce pregătești compoziția, este bine să o lași să se odihnească. Făina trebuie să absoarbă apa sau laptele, în funcție de ce folosești, progresiv, nu instantaneu.
Specialiștii în bucătărie recomandă tuturor gospodinelor să lase aluatul pentru clătite la odihnit timp de jumătate de oră înainte de a-l folosi pentru a prepara clătite. Amestecați în compoziție de mai multe ori, pentru a îndepărta toate cocoloașele ce s-ar putea forma.
Ai grijă, de asemenea, să nu faci exces de ingrediente. Pentru ca o clătită să iasă bine, compoziția nu are voie să aibă aspect lipicios și să nu fie moale. Prea multe ingrediente adăugate în aluat îngreunează procesul de coacere, iar clătitele se pot lipi rapid de tigaie.
Citește și: Clătite pufoase de post. Reţeta pentru care vei fi lăudată, ingredientul secret
Când torni aluat în tigaia antiaderentă, ai grijă ca stratul să fie uniform, pentru a nu-ți îngreuna procesul de coacere. Este bine să folosești un polonic care să corespundă cu cantitatea pe care trebuie să o distribui în tigaie, astfel încât clătita să iasă rotundă și, în același timp, să nu torni prea mult aluat.