De ce să zdrobeşti castraveţii înainte de a-i mânca. Asiaticii doar aşa procedează, e un truc genial
Cine nu vrea să mănânce un castravete crud, foarte proaspăt sau ca garnitură într-o salată? Are multe beneficii nutriționale și este foarte popular în multe rețete. Dar înainte de a-l gusta, știai că este mai degrabă indicat să-l zdrobești ușor?
De ce e mai sănătos castravetele zdrobit?
Ideea s-ar putea să sune puțin ciudat celor dintre voi care nu au auzit de ea, dar există de fapt motive întemeiate pentru care ar trebui să zdrobiți un castravete înainte de a-l mânca. De fapt, această practică este foarte comună în unele culturi culinare, precum cea asiatică.
Prin zdrobirea unui castravete, pereții castravetelui sunt distruși, accelerând astfel scurgerea apei. Într-un test de comparație efectuat de Keith Dresser de la Cook’s Illustrated, s-a constatat că acei castraveți, care au fost zdrobiți și stropiți cu sare, își pierd o bună parte din greutatea apei, mai repede decât castraveții care au fost tocați și stropiți cu aceeași cantitate de sare.
O parte din motivul pentru care castraveții sunt atât de săraci în calorii este că sunt în mare parte apă. Din acest motiv, pot absorbi și alte arome. Acesta este motivul pentru care bucătarii asiatici tind să le zdrobească înainte de a le felia. Motivul pentru aceasta este că vor să se asigure că legumele se usucă puțin și devin mai crocante.
Citește și: Castravetele și beneficiile extraordinare pentru organism. Îl poți folosi în multe feluri
Cum să elimini apa din legume?
Dacă nu doriți să folosiți sare pentru a vă înmuia verdeața, tot ce trebuie să faceți este să le tăiați felii și să le uscați cu o cârpă curată. Astfel, sunteți siguri că apa pe care o conțin va fi eliminată! Compus în principal din apă (95%), castravetele este cunoscut pentru efectul său de răcire, dar aroma sa este adesea diluată în această apă, făcându-l destul de blând. Zdrobiți-l înainte de a-l consuma și o să vă uimească ce gust bun.
Dacă ești una dintre persoanele care digeră prost castraveții, știi că ceea ce îl face mai puțin digerabil sunt semințele acestuia. Așa că asigurați-vă că le îndepărtați înainte de a vă scurge castraveții sau de a-l mânca. Mai mult, evita să-l decojești pe viitor. Fiind bogată în fibre, pielea sa facilitează mult digestia.
Citește și: Cureți un castravete, îl tai felii și îl pui în găleata pentru mop. Un truc care te scapă de o mare problemă