De ce să ungi cu ulei oala în care fierbi paste sau orez. Nimeni nu ți-a mai zis asta până acum

de: Bișinicu Andreea
10 09. 2022

Toamna se numără bobocii și se pregătesc cele mai bune mâncăruri. Deși în sezonul ploios gospodinele preferă preparatele bogate în calorii, iată câteva trucuri geniale care te pot ajuta să îți faci viața mai ușoară în bucătărie. Știai ce se întâmplă dacă ungi cu ulei oala în care fierbi paste sau cartofi?

Sfaturi pentru ca gătitul să devină mult mai plăcut

Trucurile din bucătărie sunt mereu binevenite, spun internauții, în special când ai de pregătit un anumit preparat culinar și vrei să-ți impresionezi invitații.

Indiferent că gătești pentru familie, prieteni sau pur și simplu ai chef să petreci timp în bucătărie, gospodinele adevărate știu că urmezi anumiți pași, pentru ca totul să iasă perfect.

În primul rând, trebuie să te asiguri că locul de desfășurare este curat ca lacrima, iar toate ingredientele sunt aranjate și puse în boluri, ca să îți fie mai ușor să respecți ordinea în care vor fi încorporate în rețetă.

În al doilea rând, pune-ți muzică pe fundal sau sună o prietenă bună, cu care adori să stai la povești. Acest lucru te va ajuta să-ți ridici starea de spirit și poate mai ceri și un sfat referitor la rețeta ta.

În altă ordine de idei, poți căuta tot felul de trucuri geniale pe Internet. De exemplu, o metodă inedită de eliminarea spumei în timpul fierberii a devenit virală pe rețelelel sociale.

Citește și Secretul găluștelor galbene de la supă. Ce trebuie să pui în apă, trucul genial al bucătarilor

Într-un videoclip distribuit pe pagina de Instagram 5 Minute Recipes, gospodinele au descoperit trucul genial cu ulei de măsline. Atunci când fierbi cartofi, orez sau paste, cel mai important este să ungi marginile oalei cu ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline.

De ce? Pentru că în acest fel, apa în care fierb alimentele nu se va revărsa, iar spuma va dispărea. Acest truc este folosit dintotdeauna de către cei mai iscusiți chefi bucătari.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de 5 Minute Recipes (@5minute.recipes.official)

Cum fierbi pastele fără foc

Și dacă tot vorbim despre fiertul legumelor, iată o metodă care te ajută să fierbi pastele, fără să consumi gaz sau curent electric. Secretul este să închizi ochiul de la aragaz, după ce ai pus pastele în apa clocotită. Acoperi cu un capac și le lași să se fiarbă în apa fierbinte.

„Acum toată lumea vorbește despre asta, mai ales pe Twitter și pe Facebook, dar nu este un lucru nou. Și nu am inventat-o eu, se știe de 200 de ani că nu fierbe apa, nu vede bule, nu gătește.

Pur și simplu temperatura apei care transferă căldura către paste, orez fiert sau un ou fiert tare. Este un lucru foarte surprinzător pentru că, prin tradiție, am fost întotdeauna obișnuiți să păstrăm punctul de fierbere, chiar și fără să folosim capacul.”, a explicat laureatul Premiului Nobel pentru Fizică, Giorgio Parisi, pe Facebook.