De ce să torni o lingură de apă când faci ouă ochiuri. Trucul secret pentru preparatul perfect

de: Ana Chivu
03 01. 2023

Majoritatea gospodinelor au mari bătăi de cap atunci când vine vorba despre rețete simple. Multe doamne pot să greșească și un ou ochi la micul dejun. Din păcate, acest lucru se întâmplă mai ales din graba de la prima oră. Specialiștii vin cu un truc genial și extrem de rapid care te va ajuta să ai un preparat de nota 10. Trebuie doar să torni o lingură de apă în tigaia cu ouă. Cum te va ajuta asta?

Truc pentru ouă ochiuri: pune o lingură de apă în tigaie

Micul dejun este o masă sfântă pentru unii. Majoritatea oamenilor adoră să mănânce lucruri sărate la prima masă a zilei. Pentru câțiva dintre ei aceasta reprezintă un moment în plus alături de cei dragi care se îndreaptă mai apoi la școală sau la locul de muncă.

Desigur că o astfel de masă poate să nu iasă perfect de fiecare dată, mai cu seamă că gospodinele sunt de cele mai multe ori pe grabă.

Ouăle ochiuri sunt consumate de mulți pofticioși din casă care le preferă moi în interior și cu o crustă crocantă în exterior. Din păcate, doamnele nu le pregătesc mereu așa pentru că sunt presate de timp sau nu au la cunoștință câteva trucuri care să le ajute.

Ce trebuie să faci?

Experții recomandă să pui în tigaie o lingură de apă, iar mai apoi să lași ouă ochiuri să se gătească preț de încă un minut cu un capac peste. În felul acesta vei avea un gălbenuș moale care se va face imediat fără să te stresezi prea mult, dar și un albuș gătit în întregime.

În tigaie se formează condens care ajută la gătirea alimentului. Dacă respecți pașii, în doar trei minute vei putea pune pe masă celor din familie preparatul lor preferat.

Pentru un plus de aromă, bucătarii profesioniști sugerează să adaugi pesto roșu sau verde în tigaia în care prăjești ouăle. De asemenea, acestea pot fi servite cu puțin parmezan ras, piper proaspăt măcinat și pâine de casă prăjită.

Cel mai bine este să le consumi alături o salată din diverse legume sau să le adaugi puțin bacon, diferite mezeluri ori brânzeturi tradiționale românești pe care toți oamenii le au în frigider.

Cu siguranță cei dragi o să plece cu zâmbetul pe buze din locuință și o să îți mulțumească pentru masa copioasă și delicioasă de care au avut parte. Nu uita să verifici gălbenușurile înainte să le pui în farfurie pentru ca acestea să nu fie crude.