Pâinea este un aliment de bază pentru români și nu lipsește niciodată din bucătăria noastră. Unde o depozităm este foarte important, astfel încât să nu se strice prea repede. V-ați gândit să o țineți într-o cutie de plastic? Dacă nu, aflați în rândurile următoare de ce este indicat să faceți acest lucru.
Pâinea este o sursă importantă de carbohidrați și poate fi folosită în diferite diete, însă niciodată în exces. Este important să alegem corect tipul de pâine și modul în care o depozităm, deoarece se poate strica destul de repede.
Este recomandat să păstrăm pâinea într-un mediu departe de aer și de umiditate. Pentru a face acest lucru, putem folosi un recipient etanș, precum o cutie de plastic sau o pungă de alimente cu închidere sigilată. Dacă o depozităm în acest mod, pâinea va fi ferită de umiditate și va fi proaspătă mai mult timp.
De asemenea, o altă opțiune poate fi congelarea, în cazul în care nu consumăm pâinea într-un timp scurt. Odată ce punem pâinea la congelator, oprim procesul de învechire și păstrăm prospețimea pâinii mai mult timp.
Citește și: Cum păstrezi corect pâinea ca ea să rămână proaspătă cât mai mult timp. Truc util
Cel mai indicat este ca pâinea să fie tăiată în bucăți în pusă în pungi la congelare. Puteți păstra pâinea la congelator timp de 2-3 luni, fără a-și pierde foarte mult din calitate. În cele din urmă, este bine să păstram pâinea de lumină solară directă sau de alte surse de căldură, precum aragazul sau cuptorul.
În primul rând, trebuie să știți că lăsarea produselor de patiserie în pungi de plastic pentru prea mult timp nu este o decizie bună. În schimb, o pungă de pânză sau de hârtie este alegerea potrivită, deoarece pâinea va rezista mai mult timp în ele.
Totodată, tăierea corespunzătoare este foarte importantă. Atunci când tăiați pâinea, este bine să folosiți un cuțit foarte bine ascuțit, astfel încât feliile să fie curate. Dacă folosiți un cuțit neascuțit, poate provoca apăsarea excesivă și stricarea structurii sale interne.
Citește și: Ții și tu pâinea la frigider? Greșeala pe care o fac toate gospodinele, de ce nu e bine să procedezi astfel
Vidarea pâinii este o altă modalitate prin care putem păstra pâinea proaspăta. Cu toate acestea, practica nu este recomandă pentru toate tipurile de pâine. Vidarea pâinii poate fi utilă doar atunci când vrem să păstrăm pâinea pentru o perioadă mai lungă de timp, de exemplu câteva săptămâni sau chiar luni. Pe de cealaltă parte, procesul afectează textura și gustul.