De ce să pui un fir de păr într-un pahar cu apă. Testul e genial, ce arată în doar câteva minute

de: Cătălina Burghelea
10 06. 2022

Știai că poți afla chiar la tine acasă cât de sănătos îți este părul? Datorită unui truc simplu, dar genial, vei ști sigur ce măsuri să iei. O podoaba capilară cu probleme este lipsită de strălucire, se electrizează foarte ușor și nu poate fi coafată. Dacă nu ești mulțumită de pletele tale, fă acest test. Umple un pahar cu apă și pune în el o șuviță. Ce se întâmplă apoi.

Încearcă acest truc fabulos: pune câteva fire de păr într-un pahar cu apă

Potrivit unui videoclip viral, modalitatea ieftină prin care descoperi cel mai bun produs pentru părul tău este să lași câteva fire într-un pahar cu apă. Chloe Amore Beatty, din Carolina de Nord (SUA), a devenit o senzație pe rețelele sociale după ce și-a dezvăluit trucurile de beauty.

În videoclipul de pe TikTok – care a strâns multe milioane de vizualizări, tânăra susține că, dacă pui o șuviță într-un pahar cu apă, poți afla porozitatea părului.

„Dacă se ridică la suprafață și rămâne acolo, ai păr cu porozitate scăzută. Dacă se scufundă complet, ai păr cu porozitate mare. Dacă se aplatizează în centru, ai un fir normal”, a explicat internauta.

Cum funcționează testul

Pune câteva fire de păr în paharul cu apă și așteaptă cinci secunde, apoi analizează rezultatul. Dacă șuvița plutește la suprafață, podoaba ta capilară este sănătoasă. Atunci când rămâne pe fundul paharului, părul tău este afectat de vopsirea frecventă și de placă. În astfel de cazuri, pletele trebuie hrănite cu ingrediente potrivite și clătite cu apă rece (amestecată cu puțin oțet alb).

@chloeamorebeatty Push the plus sign for more info. On how to make your hair look longer and healthier #EasyRecipe #DailyVlog #hairhack #hairtutorial ♬ original sound – chloe beatty

Ingredientul natural din bucătărie pentru plete sănătoase

La fel ca pielea, și părul tău are „pori”. Gândește-te la porii de pe șuvițe ca fiind tabla de pe acoperiș. Dacă părul tău este foarte poros, zona zoster este ridicată. Totul, de la deteriorarea termică și decolorare până la neutilizarea celor mai bune perii pentru părul creț, poate provoca porozitatea părului și poate afecta capacitatea firelor de a absorbi și reține umiditatea.

Unul dintre produse naturale vitale pentru hrănirea scalpului este zațul de cafea. Utilizarea acestui scrub este ușoară și simplă. Este suficient să torni două linguri de zaț de cafea în șamponul pe care îl folosești, apoi să te clătești foarte bine după aplicare. Vei fi încântată de acest truc.

Cofeina din zațul de cafea are rol de exfoliant și ajută la reînnoirea celulelor. În plus, protejează împotriva mătreții. De asemenea, adăugarea zațului în balsamul de păr îmbunătățește culoarea părului negru și castaniu. Rezultate vezi după câteva săptămâni de utilizare.