Dacă ești un fan al cafelei, mai mult ca sigur ești la curent cu noul trend al adăugării de ulei de măsline în băutură. Ce efect are combinația în cauză asupra organismului, poți afla în rândurile de mai jos. Cum schimbă ingredientul gustul și textura cafelei de dimineață.
Datorită noii linii de cafea Starbucks Oleato, obiceiul de a adăuga ulei de măsline în cafeaua de dimineață a devenit viral pe internet. Noua tendință presupune adăugarea unei linguri de ulei de măsline în băutură, pentru a-i schimba atât gustul, cât și textura.
Obiceiul ce poate fi surprinzător pentru unii nu ar reprezenta o tendință chiar atât de nouă, spun unele voci. Ideea Starbucks ar proveni, de fapt, din Sicilia, acolo unde există o cafenea ce aparține unei familii care prepară cafeaua după o tradiție internă. Aceasta presupune adăugarea uleiului în băutură.
Citește și: Ingredientele magice pe care să le adaugi în cafea. Va ieși foarte aromată
Uleiul de măsline este un produs lăudat pentru beneficiile sale nutriționale. Contribuie inclusiv la scăderea colesterolului și combaterea inflamației din corpul uman. Adăugarea grăsimilor în băuturi nu este un obicei nou, spun nutriționiștii. Cum influențează însă uleiul cafeaua?
Uleiul de măsline și cafeaua pot prezenta roprietăți care duc la manifestarea unor mișcări specifice ale intestinului și împreună au potențialul de a duce la efecte laxative, spun specialiștii în domeniul nutriției. Cafeaua este diuretică, în timp ce uleiul de măsline este terapeutic.
Chiar dacă se adaugă ulei de măsline în cafea, aceasta nu reprezintă cea mai sănătoasă modalitate de a consuma grăsimi. Scopul obiceiului în cauză nu trebuie să fie consumul de grăsimi, spun specialiștii. Dacă ești în căutarea unor beneficii pentru sănătate, încearcă alte metode.
Dacă însă, vrei să schimbi ușor gustul cafelei amare sau să îi modifici textura, atunci poți apela cu încredere la uleiul de măsline. Produsul va ameliora gustul amar al băuturii și, în plus, va modifica textura acesteia, făcând-o mai cremoasă.
Citește și: Ce să pui în cafea pentru cel mai bun gust. Un biolog molecular a dat răspunsul surprinzător
Cum adaugi ulei de măsline în cafeaua de dimineață? Contrar opiniei tradiționale, ingredientul folosit deseori la diverse preparate nu se adaugă în băutură după ce a fost preparată, așa cum se procedează în cazul zahărului, laptelui sau a altor produse menite să o aromatizeze.
Uleiul de măsline se adaugă direct în cafea, înainte de a fi preparată. Cu alte cuvinte, ingredientul trebuie presărat în pulberea de cafea, amestecându-se continuu până când se omogenizează în totalitate. Apoi, pulberea de cafea ce prezintă ulei de măsline în ea se pune la aparat și se prepară băutura.
Nu trebuie să adaugi foarte mult ulei de măsline în cafeaua măcinată. Recomandat este să te rezumi la două picături. Vor fi suficiente pentru a-și face efectul și, în același timp, nu vor schimba gustul băuturii.