02 feb. 2024 | 23:50

De ce să pui ulei de măsline în cafeaua de dimineaţă. Trucul de care ai fi vrut să afli mai devreme

Diverse
De ce să pui ulei de măsline în cafeaua de dimineaţă. Trucul de care ai fi vrut să afli mai devreme
Motivele pentru care să adaugi ulei de măsline în cafea. Ce efect are combinația asupra organismului uman.

Dacă ești un fan al cafelei, mai mult ca sigur ești la curent cu noul trend al adăugării de ulei de măsline în băutură. Ce efect are combinația în cauză asupra organismului, poți afla în rândurile de mai jos. Cum schimbă ingredientul gustul și textura cafelei de dimineață.

Cum a devenit viral trendul adăugării uleiului de măsline în cafeaua de dimineață

Datorită noii linii de cafea Starbucks Oleato, obiceiul de a adăuga ulei de măsline în cafeaua de dimineață a devenit viral pe internet. Noua tendință presupune adăugarea unei linguri de ulei de măsline în băutură, pentru a-i schimba atât gustul, cât și textura.

Obiceiul ce poate fi surprinzător pentru unii nu ar reprezenta o tendință chiar atât de nouă, spun unele voci. Ideea Starbucks ar proveni, de fapt, din Sicilia, acolo unde există o cafenea ce aparține unei familii care prepară cafeaua după o tradiție internă. Aceasta presupune adăugarea uleiului în băutură.

Citește și: Ingredientele magice pe care să le adaugi în cafea. Va ieși foarte aromată

Ce efect are combinația ulei de măsline – cafea

Uleiul de măsline este un produs lăudat pentru beneficiile sale nutriționale. Contribuie inclusiv la scăderea colesterolului și combaterea inflamației din corpul uman. Adăugarea grăsimilor în băuturi nu este un obicei nou, spun nutriționiștii. Cum influențează însă uleiul cafeaua?

Uleiul de măsline și cafeaua pot prezenta roprietăți care duc la manifestarea unor mișcări specifice ale intestinului și împreună au potențialul de a duce la efecte laxative, spun specialiștii în domeniul nutriției. Cafeaua este diuretică, în timp ce uleiul de măsline este terapeutic.

Cum schimbă uleiul de măsline textura băuturii amare

Chiar dacă se adaugă ulei de măsline în cafea, aceasta nu reprezintă cea mai sănătoasă modalitate de a consuma grăsimi. Scopul obiceiului în cauză nu trebuie să fie consumul de grăsimi, spun specialiștii. Dacă ești în căutarea unor beneficii pentru sănătate, încearcă alte metode.

Dacă însă, vrei să schimbi ușor gustul cafelei amare sau să îi modifici textura, atunci poți apela cu încredere la uleiul de măsline. Produsul va ameliora gustul amar al băuturii și, în plus, va modifica textura acesteia, făcând-o mai cremoasă.

Citește și: Ce să pui în cafea pentru cel mai bun gust. Un biolog molecular a dat răspunsul surprinzător

Când și cum trebuie să pui ulei de măsline în cafea

Cum adaugi ulei de măsline în cafeaua de dimineață? Contrar opiniei tradiționale, ingredientul folosit deseori la diverse preparate nu se adaugă în băutură după ce a fost preparată, așa cum se procedează în cazul zahărului, laptelui sau a altor produse menite să o aromatizeze.

Uleiul de măsline se adaugă direct în cafea, înainte de a fi preparată. Cu alte cuvinte, ingredientul trebuie presărat în pulberea de cafea, amestecându-se continuu până când se omogenizează în totalitate. Apoi, pulberea de cafea ce prezintă ulei de măsline în ea se pune la aparat și se prepară băutura.

Nu trebuie să adaugi foarte mult ulei de măsline în cafeaua măcinată. Recomandat este să te rezumi la două picături. Vor fi suficiente pentru a-și face efectul și, în același timp, nu vor schimba gustul băuturii.

Parteneri
BREAKING NEWS! Florin Piersic a fost transportat de urgență la București! Primele imagini, după ce infecția a ajuns în tot corpul
Redactia.ro
3 zodii care au șanse să câștige la Loto în această lună. Se pare că norocul este de partea lor
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Revenire de senzație pentru Chefi. Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au început
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Pot rămâne FĂRĂ LOCUINȚĂ în orice moment. Pericol total pentru zeci de mii de oameni din ROMÂNIA
Capital.ro
Orașul în care Primăria transformă o baltă în parc cu 20 de milioane de euro. Urmează exproprierile!
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se ADAUGĂ VECHIME în muncă! SCHIMBAREA de la PENSIE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro