De ce să pui pudră de usturoi în pământul plantelor din casa ta. Trebuie folosită la început de toamnă

de: Sabina Anastasia
13 09. 2022

Usturoiul este un dar al naturii pentru grădinari. Acest mic bulb care crește în pământ și este folosit, de obicei, de gospodine în bucătărie poate să aibă o mulțime de alte utilizări. Unul dintre rolurile pe care îl poate juca usturoiul este cel de pesticid. Cu ajutorul lui, poți să îndepărtezi păianjenii, țânțarii și toți dăunătorii de pe florile tale. Află în rândurile următoare de ce să pui pudră de usturoi în pământul plantelor din locuința sau grădina ta.

De ce să pui pudră de usturoi în pământul plantelor

Compușii activi de sulf din usturoi sunt o binecuvântare pentru grădinari. Folosit în cazul plantelor, usturoiul acționează ca un pesticid puternic. Acesta elimină ciupercile și paraziții de pe flori și le asigură un mediu sănătos de dezvoltare. Un spray de usturoi poate avea multe întrebuințări în casă. El poate fi aplicat atât pe flori, cât și pe legume, plante ornamentale etc.

Există două moduri diferite de a folosi usturoi ca pesticid pentru plante: sub formă de pudră de usturoi și sub formă de soluție de apă cu usturoi. În cel dintâi caz, tot ce trebuie să faci este să presari pe suprafața solului în care se află planta o linguriță de praf de usturoi.

Acesta va fi absorbit de sol cu toate proprietățile sale benefice pentru plantă. Pentru ca floarea să se bucure de toate beneficiile pe care i le poate oferi usturoiul, este nevoie ca acest tratament să fie repetat o dată la 20 de zile.

Cum prepari soluție cu apă cu usturoi pentru flori

În cel de-al doilea caz, cel al soluției de apă cu usturoi, este nevoie de mai multă atenție. Apa cu usturoi poate fi folosită atât ca spray pentru frunze, usturoiul fiind eficient împotriva afidelor. Soluția poate fi utilizată și ca pesticid pentru sol, pentru îndepărtarea dăunătorilor plantei.

Atenție! Cheia în cazul folosirii soluției cu apă cu usturoi este moderația. Deși soluția elimină eficient infestările, poate afecta negativ microbii benefici din sol, dacă este folosită prea des.

Pentru prepararea pesticidului pe bază de usturoi, nu aveți nevoie decât de o căpățână mică de usturoi (o puteți înlocui cu usturoi pudră) și de două căni de apă. Se dă usturoiul printr-un blender până la obținerea unei paste cât mai fine.

Se adaugă două căni de apă și se dă din nou în blender. Se toarnă amestecul obținut într-un recipient de sticlă și se lasă la stat într-un loc întunecat, timp de o zi. Când vrei să aplici pesticidul la nivelul plantei, trebuie să strecoți amestecul și să îl diluezi cu suficientă apă pentru a obține un galon de soluție. Când nu este utilizată, soluția trebuie păstrată la frigider.

Pune soluția într-o sticlă cu pulverizator și stropește solul plantei o dată pe săptămână, pentru a îndepărta dăunătorii.