De ce să pui oțet în apa în care speli căpșunele. Trucul genial pe care puțini îl cunosc

de: Ana Chivu
13 05. 2022
De ce sa pui otet in apa in care speli capsunele. Trucul genial pe care putini il cunosc

Fructele verii au apărut deja pe tarabele din piețe și mai ales în supermarket-uri. Căpșunele sunt adorate de toată lumea mai ales în sezonul cald, cu toate că putem să le găsim și în timpuri mai reci. De departe cele mai bune și gustoase sunt atunci când este vremea lor pentru coacere. Cum poți să te bucuri mai mult timp de ele și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi după ce le achiziționezi? Care este motivul pentru care trebuie să le speli cu apă cu puțin oțet?

Truc pentru căpșune: de ce trebuie să le speli cu oțet și apă?

Cu siguranță toată lumea a așteptat cu nerăbdare sezonul căpșunelor. Acestea se găsesc în tot timpul anului la supermarket-uri, dar cu siguranță nu au un gust mai bun decât cele coapte în vară.

Cei mai mulți preferă să le consume în stare crudă, dar poți face nenumărate lucruri cu ele. Poți să le pui în prăjituri, sucuri, fursecuri, în dulceață sau gem.

Sunt șanse mari ca pofta pentru ele să te facă să cumperi exagerat și să ajungi să nu le poți mânca pe toate până ca fructele să se strice. Pentru a evita asta, ai grijă la pașii pe care îi respecți după ce le achiziționezi.

Cu ce te ajută asta?

Cel mai la îndemână este congelatorul atunci când vine vorba de risipa lipsă. Pentru a rezista mai mult în stare proaspătă, poți să le speli cu apă și puțin oțet. Oțetul nu prelungește durata fructelor, dar are altă calitate.

El ucide germenii, bacteriile și ciupercile care se găsesc pe acestea, lucruri care le aduc mai aproape de momentul în care începe procesul de mucegăire.

De asemenea, oțetul ucide și micile viețuitoare aflate printre fructe, gâze sau viermișori. Această tehnică funcționează de minune pentru a curăța toate fructele sensibile precum: zmeura, afinele, coacăzele, mure, frăguțele etc.

Ce mai poți face?

Trebuie să combini pentru truc o parte de oțet alb cu patru părți de apă rece într-un bol adânc. Scufundă fructele și acoperă-le bine cu lichid. Lasă-le acolo preț de cel puțin 5 minute, ulterior clătește-le sub un jet de apă curată.

Este foarte util să ai grijă și cum le poziționezi în frigider. Nu este deloc indicat să stea pe masă mai mult de 20 de minute. Pune-le într-o caserolă în care pui înainte foaie de pergament sau un șervețel curat. Trucul te ajută ca ele să nu fie afectate de umiditate.