De ce să pui oțet în aluatul de cozonac. Gospodinele experimentate folosesc mereu acest truc

De ce să pui oțet în aluatul de cozonac. Gospodinele experimentate folosesc mereu acest truc
De ce se pune otet in cozonac

De ce să pui oțet în aluatul de cozonac, conform gospodinelor experimentate. Acestea folosesc mereu acest truc. La ce folosește, dar și ce cantitate trebuie să pui, vezi în rândurile de mai jos ale articolului.

Secretul gospodinelor pricepute. De ce se pune oțet în aluatul cozonacului

De Sărbători, cozonacul este nelipsit de pe masa românilor. Astfel, gospodinele încearcă mereu să facă aluatul de cozonac din ce în ce mai bun, pentru a se ajunge la un produs final cât mai deosebit.

Acum, ultimul truc în ceea ce privește prepararea cozonacului arată că în aluatul acestuia trebuie să se adauge și oțet. Când se adaugă oțetul, precum și în ce cantitate, vedeți în rândurile următoare.

Ingrediente necesare pentru prepararea cozonacului în care se adaugă oțet

– 1 kg de făină
– 5 ouă
– 300g de zahăr
– jumătate de pachet de unt (80% grăsime)
– 200 ml lapte
– 5 linguri de ulei
– 4 linguri de cacao
– 400g de nucă
– coaja de la o lămâie
– 2 portocale
– 1 fiolă de esență de rom
– drojdie crudă 42g
– zahăr vanilat praf
-o lingură de oțet

Cum se prepară cozonacul la care se folosește oțet

Prepararea cozonacului începe cu separarea albuşurilor, care se bat cu jumătate din cantitatea de zahăr şi se amestecă cu nuca şi cacaoa. Amestecul va fi folosit pentru umplutura cozonacului.

Apoi, pentru prepararea aluatului de cozonac se pune drojdia cu laptele călduţ şi două linguri de zahăr să dospească într-un crater făcut în făină.

Când se adaugă lingura de oțet

Când „fierbe” drojdia, se adaugă gălbenuşurile de la ouă și restul de zahăr, aromele, un praf de sare, uleiul şi untul topit călduţ şi se amestecă până se încorporează toată făina şi se obţine un aluat elastic, nu foarte îndesat.

Acum urmează secretul gospodinelor pricepute. Aluatul de cozonac va ieși mult mai pufos dacă în el se va adăuga în compoziție o lingură de oțet, odată cu adăugarea celorlalte ingrediente. După, se acoperă ligheanul cu folie şi se lasă aluatul la cald timp de oră. Cu mâinile unse cu ulei se împarte în patru aluatul, formându-se sfere.

Cozonacul se mai lasă la dospit și în tavă

Fiecare sferă se va întinde pe masa de lucru, care în prealabil a fost presărată cu făină. Aluatul se întinde după care peste el se întinde umplutura. Dacă se face cozonac împletit, aluatul unei sfere va fi împărțit în două.

Se unge cu umplutură fiecare parte după care se împletește și se așează în tava de copt. Cozonacii se vor mai lăsa în tavă câte 30 de minute după care se vor băga la cuptor.

Urmăriți Playtech.ro și pe