De ce să pui o monedă într-o ceaşcă cu gheaţă când pleci de acasă. Detaliul care te va scăpa de o mare problemă

de: Filon Stan
02 07. 2023

Iată de ce să pui o monedă într-o ceaşcă cu gheaţă când pleci de acasă! Acest truc te poate scoate din adevărate belele și te poate ajuta să eviți boli grave, pe tine, cât și pe cei dragi. Vezi în rândurile de mai jos despre ce este vorba, mai exact.

De ce să pui o monedă într-o ceaşcă cu gheaţă când pleci de acasă

În timpul unui uragan, tornadă, incendiu sau alt eveniment de acest fel, protejarea ta și a celor dragi este întotdeauna prioritară. Dar efectele de durată ale vremii severe pot fi la fel de periculoase ca furtuna în sine – uneori chiar mai mult.

Din acest motiv, este esențial să știți cum să vă pregătiți pentru un uragan, cum să vă pregătiți pentru o tornadă și ce să faceți când se întrerupe curentul. La urma urmei, dacă casa ta rămâne fără energie electrică, alimentele din frigider riscă să se deterioreze destul de repede. Acest truc este la fel de eficient și pentru perioada în care plecați de acasă în concediu, pentru o perioadă mai îndelungată.

La ce trebuie să fii atent

Există însă un truc simplu care te ajută mult. Iată de ce trebuie să pui o monedă într-o cană de apă înghețată! Acest truc te va ajuta să își dai seama dacă trebuie sau nu să arunci mâncarea din frigider, pentru a nu te pune pe tine și pe cei dragi în pericol. Iată cum funcționează, mai exact:

  • Pune o cană plină cu apă în congelator
  • După ce apa este complet înghețată, puneți o monedă deasupra gheții.
  • Lăsați ceașca c bănuțul respectiv în congelator, când vă pregătiți să evacuați locuința și să mergeți într-un loc sigur

De ce să faceți asta? Ei bine, după ce pericolul a trecut, la întoarcerea acasă scoateți cana congelată din congelator. Dacă moneda se află deasupra gheței, înseamnă că nu a căzut curentul, ar alimentele din congelator pot fi consumate.

Dacă moneda se află în interiorul gheței, înseamnă că alimentele au stat o perioadă fără curent și aproape că s-au decongelat, însă curentul a revenit și au înghețat din nou, iar în acest caz trebuie să verificați dacă alimentele mai sunt bune sau nu de consumat.

În cazul în care găsiți moneda pe fundul cănii, atunci curentul a fost luat pentru o perioadă îndelungată, iar alimentele pot fi aruncate la gunoi, pentru a evita contaminarea cu bacterii nedorite.