De ce să pui o monedă în bradul de Crăciun. Secretul pe care îl știau bunicii noștri

de: Stan Nicu
24 12. 2022

Sărbătoarea Crăciunului vine la români cu multe tradiții și obiceiuri care de care mai frmoase. Multe dintre aceste obiceuri se fac în ideea și cu speranța că anul următor va fi unul mult mai bun. De ce să pui o monedă în bradul de Crăciun este secretul pe care îl știau bunicii noștri.

Ce trebuie să pui în bradul de Crăciun. Doar așa vei avea parte de bani mulți

Conform tradițiilor, românii împodobesc bradul de Crăciun. Unii îl împodobesc mai înainte de Crăciun, alții îl împodobesc în seara de Ajun, astfel încât Moșul să aibă unde lăsa cadourile pentru fiecare.

Nu mulți dintre români știu că există un obicei din moși strămoși ca în bradul de Crăciun, pe lângă globurile și luminițele fumos colorate, să se pună și o monedă.

Cum se împodobea bradul de Crăciun în trecut

Astăzi vă vom dezvălui de ce este bine să pui o monedă în bradul de Crăciun și care este semnificația aceestei tradiții.

În trecut bradul de Crăciun se împodeobea cu dulciuri, mere, nuci sau covrigi. Acum împodobirea bradului se face conform tendințelor, cu globuri. Unii preferă globuri de diverse culori, alții în combinații unice de culori…etc.

Moneda pusă în bradul de Crăciun atrage prosperitatea financiară

În schimb, tradiția monedei puse în bradul de Crăciun se pătrează de sute de ani.

Potrivit tradiției, moneda trebuie înfășurată într-o hârtie și legată cu ață roșie. Se spune că ce care vor face asta vor avea parte de un an nou plin de bucurii, înfloritor și cu foarte multe realizări.

Altfel spus, moneda pusă în bradul de Crăciun va atrage norocul și bogăția asupra casei și a celor care locuiesc în ea.

De ce se pune o stea în vârful bradului de Crăciun

În afară de monedă, tradițiile arată că în vârful bradului de Crăciun se pune o stea.

Rolul acesteia este acela de a reaminti de steaua care i-a călăuzit pe magi până în Betleem, locația unde s-a născut Issus Hristos.

Ce simbolizează bradul de Crăciun, de fapt

De asemenea, tradițiile mai arată că bradul de Crăciun se împodobește și cu clopoței. Aceștia sunt simbolul al optimismului și al bucuriei, astfel proprietarii casei vor atrage energiile pozitive asupra lor.

Bradul nu a fost ales întâmplător pentru a fi împodobit de Nașterea Domnului.

Acesta își păstrează frunzele și frumusețea tot anul, fiind considerat pomul vieții și îl simbolizează pe Iisus Hristos, care a biruit moartea.