Playtech Știri îți explică ce să faci pentru a menține legumele proaspete mai mult timp, la temperaturi reci. Iată de ce să pui o lingură lângă castraveţii din frigider! Este un truc care a devenit viral pe rețelele sociale. Gospodinele s-au declarat foarte mulțumite de el. Află în rândurile de mai jos despre ce este vorba.
În sezonul cald, gospodinele folosesc castraveții pentru a prepara tot felul de preparate. În mod normal, aceștia sunt rezistenți, însă mai mult de circa două săptămâni nu pot fi păstrați în frigider. Playtech Știri îți explică cum trebuie să procedezi pentru a-i menține la temperaturi scăzute fără să se strice.
Ca regulă generală, castraveții trebuie feriți de lumina soarelui, pentru a nu se strica. Există, însă, și alte câteva detalii de care trebuie să ții cont pentru a se menține în stare potrivită. După ce cumperi castraveți de la supermarket sau magazin, îndepărtează excesul de apă din cutie. Șterge, de asemenea, castraveții cu un prosop de hârtie curat înainte de a-i depozita.
Castraveții se păstrează cel mai bine la frigider, la temperaturi scăzute. Îi poți depozita într-un sac de plastic perforat sau într-un recipient închis ermetic pentru a te asigura că nu își vor pierde umiditatea. În același timp, protejezi legumele și de mirosurile ce le poate prelua din aparatul electrocasnic.
Ai grijă la temperatura la care seteazi aparatul electrocasnic. Temperaturile foarte scăzute pot provoca deteriorare castraveților. Asigură-te că rigiderul nu este setat la o temperatură prea joasă. Evită să-i expui la temperaturi apropiate de pragul de îngheț.
În altă ordine de idei, este bine să eviți să speli castraveții înainte de a-i depozita în frigider, deoarece umezeala poate să accelereze stricarea lor. Spală-i doar înainte de a-i consuma.
Când îi pui la frigider, așează în punga sau în recipientul în care îi depozitezi o lingură metalică. Deși demersul nu are o explicație științifică, gospodinele susțin că ajută la păstrarea castraveților în formă optimă mai multă vreme.
Dacă vrei să păstrezi castraveții întregi, taie o felie subțire de aproximativ un centimetru de la capătul opus tulpinii. Acest truc ajută la menținerea prospețimii legumelor. În același timp, previi și înmuierea și, astfel, stricarea lor.
Castraveții ar trebui să fie consumați cât timp sunt proaspeți, fiindcă atunci sunt cel mai gustoși și cel mai crocanți. Cu toate acestea, dacă ai nevoie să îi păstrezi o perioadă mai lungă la frigider, încearcă să ții cont de sfaturile expuse mai sus. Nu vei rămâne dezamăgită. Gospodinele susțin că dau rezultate.