De ce să pui o coajă de banană în supă. Secretul folosit și în restaurante

de: Ana Chivu
27 09. 2022

Multe gospodine încearcă să afle diverse trucuri ale bucătarilor profesioniști care ar putea să le ajute și pe ele. Iată că experții au adus în prim-plan unul deosebit special pentru supă. Care este motivul pentru care trebuie să adaugi o coajă de banană în zeama cu carne sau legume? Acest secret este folosit de cele mai multe ori în restaurante. Cu siguranță prietenii și familia ta vor vedea diferența. Ce se întâmplă dacă faci asta?

Truc pentru gospodine: pune o coajă de banană în supă

A venit vremea supelor! Majoritatea românilor consumă des ciorbe sau supe, dar acestea se regăsesc din ce în ce mai mult în meniul nostru în sezonul rece. Multe dintre gospodine încearcă să țină pasul cu plăcerile celor din familie sau să vină cu o rețetă nouă pentru ei. Poți să încerci vechiul mod de preparare, dar să te folosești de trucul știut de bucătari. Cu siguranță o să simți diferența de la prima linguriță.

Un număr mare de specialiști pun o coajă de banană în zeama de carne sau legume. Acest lucru te ajută să ai o carne mai moale. Metoda menționată îți este de mare folos mai ales dacă gătești o găină de curte pe care o primești în dar de la rudele de la țară sau pe care o achiziționezi din piață.

Nu trebuie să îți mai faci griji că ea va rămâne tare sau carnea va fi ocolită de pofticioși. Adaugă la jumătatea fierberii coaja de banană și vei avea o supă ca la carte. O altă soluție pentru carnea prea tare este să o dai în clocot în apă cu o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu.

Cum trebuie să procedezi?

Schimbă apa și fierbe din nou părțile de pui, iar mai apoi adaugă legumele și condimentele dorite. Lasă totul pe foc până la cel mai înalt punct de ferbere, pune borșul sau zeama de lămâie la final și stinge focul. Același proces trebuie respectat și când vine vorba despre verdeața aleasă. Majoritatea gospodinelor știu că leușteanul este cel mai bun pentru ciorbă sau supă.

Cu toate astea, poți să apelezi și la pătrunjel dacă nu îl găsești la supermarket sau pe tarabele din piață. Adaugă la final verdeața ca aceasta să nu își piardă din proprietăți și din prospețime. Nu uita să guști din preparatul tău și după ce îl lași măcar 5-7 minute la răcit înainte de servire. Se consumă cu pâine de casă, smântână grasă și ardei murat sau proaspăt. Poftă bună!