Dacă îți plac bananele și obișnuiești să le consumi des – sub formă propriu-zisă sau integrate în alte preparate -, ai ajuns la locul potrivit. Sigur ți s-a întâmplat ca fructele să ajungă rapid la maturitate și să se înnegrească. Află în rândurile de mai jos motivul pentru care ar trebui să le pui într-un borcan cu orez.
Probabil îți este familiar trucul în care, dacă cineva își scapă telefonul mobil în apă, îl pune în orez alb pentru a elimina umiditatea ridicată. Este o practică comună în rândul tinerilor. Știai că poți folosi același produs pentru a recupera o banană neagră? O poți face să fie din nou galbenă.
Puse în fructieră, bananele pot să își schimbe culoarea în doar câteva zile. Este o problemă destul de comună în rândul gospodinelor. Deși mulți folosesc bananele coapte pentru a pregăti deserturi și extrag sucul pentru a deveni mai dulci, mulți preferă să le arunce pentru că nu mai sunt bune la gust.
Nu proceda și tu la fel. Poți să salvezi bananele de la a se înnegri cu ajutorul orezului. Ai nevoie de un borcan din sticlă, 2 căni de orez alb crud, 1 uscător de păr (deși sună ciudat, vei avea nevoie de el pentru a usca banana) și, bineînțeles, de fructul, în acest caz banana, ajuns la maturitate.
Pune orezul în borcanul de sticlă. Adaugă banana coaptă în acesta și încearcă să o acoperi complet cu prez. Pune capacul la recipientul de sticlă, pentru a evita eliminarea aerului. Lasă produsele să stea astfel timp de o oră. Timpul este suficient ca orezul să rețină umezeala din fruct.
După o oră, deschide borcanul. Vei observa că banana încă este neagră. Pornește uscătorul de păr și plimbă-l de-a lungul fructului, timp de câteva secunde. Banana își va reveni la nuanța galbenă în câteva minute, susțin cei care au pus în aplicare această metodă. În plus, economisești și bani.
Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă dacă mănânci vârful negru al bananei. Ce este acesta de fapt și ce conține
Dacă vrei să previi bananele să ajungă la maturitate, o poți face cu ajutorul foliei de aluminiu. Acoperă vârful bananei și fructul în totalitate cu o astfel de bucată de material. În acest fel, vei împiedica razele soarelui să îl pătrundă, iar fructul nu va deveni negru.