10 sept. 2022 | 16:05

De ce să pui lapte în loc de apă în mămăligă. Doar aşa o vei prepara de acum

Sfaturi Culinare
De ce să pui lapte în loc de apă în mămăligă. Doar aşa o vei prepara de acum
De ce să pui lapte în mămăligă în loc de apă?

Mămăliga este adorată de românii care o consumă tare sau moale. Majoritatea oamenilor din ziua de azi o preferă moale și din mălai grișat. Cu toate astea, cea tradițională și consumată deseori la țară este cea vârtoasă și care se poate tăia cu o ață. Bucătarii au schimbat rețeta originală și au adăugat câteva ingrediente care să o facă mai delicioasă. Care este motivul pentru care unii chefi pun lapte în ea în loc de apă?

Trucuri pentru mămăligă: de ce să o fierbi în lapte?

Mămăliga este consumată ca garnitură, dar și ca fel de mâncare de sine stătător. Românii o adoră lângă sarmale, tocănițe sau tochituri din carne de porc, oaie sau miel. De asemenea, ea este consumată și sub formă de bulz în straturi și doar cu smântână și brânză.

Se spunea pe vremuri că femeile care știau să facă o mămăligă perfectă sunt bune de măritat. Lucrurile s-au schimbat acum, iar mălaiul grișat este de mare ajutor pentru că mămăliga se prepară mai rapid, este și mai delicioasă și poate fi gătită de toată lumea.

De asemenea, marii bucătari s-au gândit cum să o facă și mai gustoasă, așa că au descoperit noi combinații de gusturi și ingrediente pentru a scoate din anonimat felul tradițional de mâncare.

Chefii fierb mălaiul în lapte pentru o textură mai fină și un gust mai bun. Poți ca la jumătatea procesului să adaugi și un sfert de pachet de unt pentru cremozitate sau puțin parmezan. Mălaiul din comerț trebuie să fiarbă aproximativ 30 de minute, iar cel de țară are nevoie de 10-15 minute mai mult decât acesta.

Mod de preparare

Pentru un efect surprinzător, lasă mămăliga să se răcească și taie totul în batonașe. Unge bucățile cu puțin ulei de măsline și rade cașcaval peste ele, iar mai apoi bagă totul la cuptor pentru cel mult 7 minute. O să ai în felul acesta o garnitură perfectă pentru o bucată de carne de calitate sau pentru sarmalele din zilele de sărbătoare.

O idee bună este să le pui chiar pe grătar, dar nu trebuie să le lași mai mult de 3 minute pe fiecare parte. Este indicat ca în această metodă de gătit să pui abia la final puțin parmezan sau cașcaval. Unii chefi adoră să toace mărunt bucățele de bacon pe care să îl pună în interior, iar mai apoi să pună mămăliga în forme diverse cât timp este caldă. Așa este cel mai ușor de servit oaspeților.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Cine este câștigătorul la Loto. Bărbatul și-a ridicat cele 9,58 de milioane de euro
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
România a pierdut cel mai iubit actor din toate timpurile. Nu va mai fi nimeni ca el: Era un om minunat
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Ce va face Trump ca să OPREASCĂ RĂZBOIUL. Planul SECRET care implică și România
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro