De ce să pui lămâi pe caloriferele din casă. E trucul sezonului rece, doar aşa o să faci de acum
Odată cu venirea sezonului rece, pornim căldura în locuință. De multe ori, în funcție și de numărul de persoane care locuiesc în casă, atmosfera ar putea deveni ușor apăsătoare. Poate nu este suficient să deschidem doar ferestrele pentru a aerisi. Află în rândurile de mai jos de ce să pui lămâi pe caloriferele din casă.
De ce să pui lămâi pe caloriferele din casă
Dacă ești în căutarea unei modalități de a scăpa de aerul apăsător din casă, ai ajuns la locul potrivit. Probabil îți aerisești locuința în mod regulat. Uneori, însă, atmosfera parcă este prea „încărcată”. Avem un truc pe care îl poți folosi pentru a-ți transforma casa într-un loc confortabil, pe toată durata sezonului rece.
Trucul cu lămâie pe calorifer te poate ajuta să scapi de mirosul neplăcut, greu sau înțepător din locuința ta. Poate ai gătit mai mult decât de obicei și, deși ai aerisit camerele, nu îți place atmosfera din casă. Doar cu o lămâie poți transforma un mediu care pare închis într-unul care să îți asigure o anumită liniște sufletească.
În trecut, oamenii foloseau esența de citrice pentru a conferi mediului în care trăiau un miros ușor și plăcut. Și acum, pe piață, există o mulțime de parfumuri artificiale. Însă prețurile lor cresc periodic. Dacă nu vrei să dai banii pe astfel de produse, poți apela cu încredere la „remediile bunicii”. Așa, vei economisi și bani.
Pe vremuri, când gospodinele rămâneau cu resturi de lămâi sau portocale, obișnuiau să arunce coaja acestora în cenușa sobei sau a șemineului. Orice nuanță de miros greu era în scurt timp îndepărtată. Asemănător putem proceda și noi, în zilele noastre. Dacă punem coajă de lămâie sau portocală pe calorifer, esența citrică se va răspândi în toate colțurile locuinței.
Cum să reînviorezi aerul din locuința ta
Există și o altă alternativă la care poți apela pentru a-ți înviora casa. Poți fierbe coaja de lămâie sau portocală într-o cratiță, în jumătate de litru de apă. Nu mări cantitatea de apă. În schimb, poți să o reduci, dacă vrei ca mirosul de citrice să fie ceva mai intens, mai pronunțat.
Lasă amestecul de apă și coajă de lămâie la flacără mică, pe aragaz, până când fierbe. După zece minute de la momentul în care amestecul a început să fiarbă, stinge focul. Pune apa cu coajă de lămâie într-un vas din ceramică. În acest fel, amestecul va putea fi păstrat pentru o perioadă de câteva zile. Îl vei putea folosi mai des pentru a-ți reînviorezi locuința.
Citește și: Plantele care te scapă de mirosul urât din casă. Vei spune „adio” odorizantelor
Pune vasul într-o zonă accesibilă din casă, unde se circulă des. Preferabil ar fi să alegi mijlocul sufrageriei sau a camerei. În scurt timp, mirosul de citrice se va răspândi în toată locuința. Același efect îl poți obține și dacă în loc de cojile de lămâie pui câteva bețe de scorțișoară și frunze de dafin.