11 oct. 2023 | 17:53

De ce să pui gheață în mașina de spălat. Secretul care te ajută să nu mai ai haine șifonate

Diverse
De ce să pui gheață în mașina de spălat. Secretul care te ajută să nu mai ai haine șifonate
Truc util cu cuburi de gheață pentru haine care sunt șifonate. Cum scapi rapid de cutele de pe articolele vestimentare.

Poate nu este prima dată când citești despre trucuri care să îți ușureze munca în privința îngrijirii hainelor. Știai că poți să îți construiești propriul uscător de rufe, cu aburi, cu ajutorul câtorva cuburi de gheață? În acest fel, vei scăpa de urmele de șifonare de pe articolele vestimentare.

Cum îți „construiești” singură uscător de rufe

Internetul – în mod deosebit platformele sociale – este plin de trucuri pentru articolele vestimentare care, odată puse în aplicare, nu dau rezultate. Ni se promite economisire de timp sau ne sunt prezentate tehnici prin care putem evita diverse dificultăți. Nu se bazează însă pe îngrijirea țesăturilor hainelor.

În materialul de astăzi, Playtech Știri îți dezvăluie câteva trucuri pe care le poți pune în aplicare cu ajutorul cuburilor de gheață. Bineînțeles, le vei folosi la haine. Rezultatele vor fi cele indicate de specialiști. Poți să scapi, de exemplu, de urmele de șifonare mult mai rapid.

Cu ajutorul a câtorva cuburi de gheață poți să creezi propriul uscător de rufe cu aburi. Poți fi sceptic citind acest lucru, însă tehnica este mult mai simplă decât sună. Gheața pusă în cuva mașinii de spălat va conduce la formarea unui abur care va relaxa fibrele hainelor și va conduce la dispariția urmelor.

Truc util cu cuburi de gheață pentru haine

Dacă ai pus haine la spălat și ai descoperit că sunt foarte șifonate, bagă-le înapoi în cuva mașinii; nu pierde timpul călcându-le. Deasupra hainelor pune o mână de gheață sau câteva cuburi de gheață și setează un program intens, scurt, la mașina de spălat.

După finalizarea programului de la mașina de spălat, scoate hainele din cuvă și întinde-le imediat pe uscător sau pe sârma de pe balcon. Netezește, dacă este cazul, gulerul, manșetele și cusăturile mai rigide cu mâinile. La final, haina va fi netedă și nu va prezenta urme de șifonare.

Cum folosești gheața dacă ai deja uscător

În cazul în care ai deja mașină de uscat rufe, poți pune cuburile de gheață direct în cuva acesteia. Pur și simplu pune gheața peste haine și setează programul dorit. La final vei observa că articolele vestimentare nu prezintă niciun fel de cute, fiindcă umiditatea va ajuta la netezirea urmelor.

Atenție! Nu uita să verifici întotdeauna instrucțiunile de pe eticheta de îngrijire a articolelor vestimentare. În funcție de materialul rufelor, trebuie să aplici anumite metode de îngrijirire. Altfel, riști ca hainele să se deterioreze.

Parteneri
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Redactia.ro
O recunoști? A fost cea mai bine vândută artistă din epoca interbelică. A depășit-o chiar și pe Maria Tănase
Click.ro
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri care loveau un bărbat cu bâte
Digi24
Rusia a descoperit rezerve uriașe de petrol în teritoriile din Antarctica revendicate de Marea Britanie
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
EVZ.ro
Cum a fost surprins Ronald Gavril, iubitul Anamariei Prodan, la întoarcerea în România, de către parteneră. Luptătorul va participa la gala sportivă organizată de impresară
Spynews
A murit un mare CAMPION mondial al României. Era o legendă în lumea întreagă
Capital.ro
Cea mai frumoasă cale ferată montană din România! Este unică în lume
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
SIMONA HALEP, RELAȚIE AMOROASĂ SECRETĂ cu un MILIONAR ROMÂN! Bărbatul are deja o CONCUBINĂ și un COPIL
Mediaflux
Jurații de la Chefi la cuțite, detalii din culisele emisiunii, înainte de Marea Finală. Cum a fost competiția pentru Richard Abou Zaki sau Alexandru Sautner
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro