De ce să pui făină în tigaie înainte să prăjești ouăle. Secretul pe care trebuie să-l afli

de: Ana Chivu
10 01. 2023

Gospodinele caută din ce în ce mai des trucuri care să le ajute în curățenia din casă, dar și la prepararea meselor. Cele mai multe vor să știe cum să facă un mic dejun mai deosebit și pe placul familiei pentru ca ei să plece cu zâmbetul pe buze către locul de muncă sau școală. Bucătarii profesioniști au dezvăluit că adaugă puțină făină în tigaie înainte să prăjească ouăle. Ce se întâmplă dacă faci asta? Cu siguranță vei vedea diferența.

Truc pentru gospodine: adaugă făină în tigaia în care prăjești ouăle

Din ce în ce mai multe gospodine sunt interesate de diversele trucuri care să le facă viața mai ușoară în locuință sau să le ajute să pună pe masă celor dragi mai multe preparate delicioase. Micul dejun este una din cele mai importante mese, iar majoritatea dintre ele vor ca totul să fie de nota 10 pentru ca familia să se ridice cu zâmbetul pe buze de la masă.

Desigur că în cele mai multe case prima masă conține ouă gătite în diferite moduri, dar mai ales prăjite. Bucătarii cu experiență au dezvăluit că folosesc un truc special pentru ca ele să iasă crocante și să aibă o bază deosebită și o textură pe care invitații o vor iubi.

Trebuie doar să presari puțină făină în tigaia în care faci ouăle. Mai mult decât atât, făina te va ajuta și să nu mai ai probleme cu stropii de ulei care de cele mai multe ori ajung pe aragaz. Datorită acestui mic truc, vei putea găti în liniște fără să îți mai faci griji pentru aparatul electrocasnic ce trebuie curățat chiar după micul dejun.

Ce trebuie să faci?

Procesul este foarte simplu: adaugă un praf de făină imediat după ce uleiul din tigaie a ajuns la o temperatură înaltă, iar mai apoi sparge ouăle. Pune capacul pentru două minute și vei observa cum nu vei avea pete de ulei în jur, te vei bucura de o crustă crocantă, dar și de un gălbenuș moale pe care să îl mănânci cu pâine proaspătă.

O masă copioasă și sănătoasă poate să conțină pe lângă ouă și diverse legume precum: castraveți, roșii, ardei roșii/verzi. De asemenea, poți adăuga în farfurie măsline negre/verzi, brânză proaspătă, mezeluri de casă sau o salată. Majoritatea oamenilor din ziua de astăzi care își doresc să urmeze un stil de viață sănătos aleg să consume: un ou moale pe o felie de pâine integrală cu avocado și câteva condimente.