De ce să pui făină în tigaie, înainte să faci ouă ochiuri. Trucul minune care nu dă greș
Un truc știut de câteva gospodine și de bucătarii cunoscuți te poate scăpa de o durere de cap la curățarea vaselor, dar și la prepararea mâncării. De ce e bine să pui făină în tigaie înainte să faci ouă ochiuri?
Trucul minune: De ce pui făină în tigaie, înainte să faci ouă ochiuri?
Deși este vorba doar de ouă ochiuri, pe care și copiii le pot face, unii pot da greș cu ele. Unora li se lipesc de tigaie, iar atunci când încearcă să le pună pe farfurie se rup, altora nu le ies cât de moi sau tari și-ar dori. Pentru asta, bucătarii și câteva gospodine au găsit deja răspunsul. Este vorba despre temperatura acestora. Dacă le dai drumul în tigaie scoase direct din frigider, ulteiul încins nu va ajuta prea mult la facerea lor integrală.
Crusta lor va fi una maronie, dar până va ajunge căldura și la gălbenuș…acesta se va prăji prea are. Pentru un ou ochi perfect trebuie să scoți cu câteva minute alimentul din frigider și înainte să-l pui în tigaie presară câteva grame de făină în ulei pentru a vedea cât de încins este. Făina este cel mai bun truc atunci când vine vorba despre alimentele prăjite în baie de ulei și nu numai.
Vrei șnițele crocante?
De asemenea, dacă vrei să faci prăijituri la cuptor și să nu te chinui după cu curățarea tăvilor, poți tapeta tava dorită cu făină, dacă nu ai la îndemână unt sau foaie de copt. Vrei șnițele crocante? Dă-le prin făina în care pui o linguriță de praf de copt. Un alt truc al bucătarilor mai puțin știut este pentru carne.
Dacă vrei să tragi la tigaie o bucată de carne, pentru „a-i da față”, înainte să o bagi la cuptor, trebuie să o ții cu cleștele în dreptul tigăii puse pe aragaz. Temperatura la extreme dintre carnea scoasă din frigider și uleiul încălzit ar duce în cele din urmă la arderea alimentului sau la o curățare greoaie a tigăii folosite.