16 iun. 2024 | 11:45

De ce să pui drojdie în mâncarea găinilor din curte. Trucul ingenios cu care fermierii fac mulți bani

Utile
De ce să pui drojdie în mâncarea găinilor din curte. Trucul ingenios cu care fermierii fac mulți bani
De ce sa pui drojdie in mancarea gainilor din curte

Românii care cresc animale trebuie să știe de ce se pune drojdie în mâncarea găinilor din curte! Este un truc pe care nu mulți gospodari îl cunosc, chiar dacă este foarte vechi și strămoșii noștri îl foloseau mereu.

De ce să pui drojdie în mâncarea găinilor din curte

Din ce în ce mai mulți români au început să crească din nou găini în propria lor gospodărie pentru a oferi familiei carne și ouă proaspete, fără conservanți sau alte chimicale, așa cum se știe că conține carnea din comerț.

Astăzi vă aducem la cunoștință un truc mai puțin cunoscut, dar foarte eficient. Găinile vor fi mult mai sănătoase, iar ouăle vor fi mai mari și mai gustoase. Citește și De ce dau românii de la ţară usturoi găinilor. Secretul tradiţional de care voiai să afli mai devreme

Secretul este drojdia, pe care o puteți adăuga în hrana pe care o dați la găini. Așadar pe lângă utilitatea pe care acest produs îl are în bucătărie, îl veți putea folosi în siguranță și pentru creșterea păsărilor. Dar de ce să pui drojdie în mâncarea găinilor?

Ei bine, drojdia este adăugată în hrana pentru păsări, inclusiv pentru găini, pentru a le oferi un impuls suplimentar de nutrienți și pentru a le ajuta să-și mențină sănătatea. Drojdia este o sursă bogată de proteine, vitamine (cum ar fi complexul de vitamine B) și minerale, cum ar fi zincul și seleniul.

Atenție la dozaj

Atunci când este adăugată la hrana găinilor, drojdia poate sprijini sistemul imunitar al păsărilor, le poate îmbunătăți digestia și poate contribui la o creștere sănătoasă. De asemenea, drojdia poate juca un rol în îmbunătățirea calității ouălor produse de găini. Citește și Cum dezveți găinile să nu mai clocească ouă. Această metodă veche funcționează de minune

Este important să menționăm că drojdia folosită în hrana pentru animale trebuie să fie o variantă sigură și să fie adăugată în cantități corecte, conform recomandărilor specialiștilor în nutriție animală. Astfel, trebuie să avem grijă ca drojdia să nu depășească 6% din dieta găinilor noastre, pentru ca acestea să nu înceapă să se confrunte cu diverse efecte negative.