11 dec. 2023 | 15:31

De ce să pui Crăciunița în locuri întunecoase, de fapt. Trucul care o va menține înflorită mai mult timp

Sfaturi pentru grădinari
De ce să pui Crăciunița în locuri întunecoase, de fapt. Trucul care o va menține înflorită mai mult timp
Cum faci Crăciunița să înflorească mai mult. Metode de îngrijire a plantei. De ce să o ții în medii întunecoase.

Nu renunța la Crăciuniță, nici măcar când iarna a trecut și zăpada dispare. Dacă știi cum să o îngrijești corect, te vei bucura o perioadă mai lungă de timp de florile sale. Cel mai important lucru e să o pui, cel puțin periodic, în spații întunecate. Ce trebuie să știi despre această plantă de apartament.

Și tu renunți la Crăciuniță după ce trec sărbătorile?

Dacă și tu te numeri printre persoanele pasionate de grădinărit, cel mai sigur ai deja o Crăciuniță în locuința ta. Este una dintre cele mai comune plante de apartament în sezonul rece. O recunoști rapid, datorită florilor cu formă unică și de culoare roșu intens.

Crăciunița are întotdeauna o strălucire aparte – atât timp cât înflorește. Mulți obișnuiesc să o păstreze în casă în sezonul sărbătorilor, însă renunță la ea rapid când nu mai produce flori. Nu este deloc greu să o îngrijești pe tot parcursul anului, astfel încât să aibă flori o perioadă mai lungă.

De ce este important să pui Crăciunița la întuneric

Crăciunița este o plantă fotoperiodică, iar înflorirea ei este declanșată de intervale mai lungi de întuneric. Fără a manipula perioada de expunere și cantitatea de lumină pe care o primește, planta nu va produce flori decât pentru foarte scurt timp.

„Să pui Crăciunița în întuneric complet este esențial, pentru a o încuraja să producă flori roșii. Întunericul imită zilele scurte de iarnă și păcălește planta la capitolul înflorire”, a explicat Ash Read, fondatorul Indoor Plants.

Cum să îngrijești Crăciunița, după ce trece iarna

Dacă vrei să te asiguri că planta Crăciunița va fi plină de flori frumoase și după trecerea iernii, este bine să o lași din când în când la întuneric, fiindcă un astfel de mediu este esențial pentru ea. Totuși, trebuie să mai ții cont de câteva detalii importante pentru buna ei dezvoltare.

După ce iarna a trecut, redu cantitatea de apă pe care i-o oferi plantei. Taie, apoi, tulpinele sale la 10-15 centimetri. Se recomandă să plantezi Crăciunița într-un recipient mai mare și să o fertilizezi regulat cu furaj pentru plante de apartament la fiecare 3-4 săptămâni.

Când începe planta să producă din nou flori roșii

Te-ar putea interesa și: Ce să pui în apa cu care uzi Cactusul Crăciunului sau Crăciuniţa. Va avea flori toată iarna astfel

Aceste lucruri trebuie să le faci încă de la începutul primăverii. Apoi, când va veni toamna, va reîncepe procesul de înflorire a Crăciuniței. Specialiștii în grădinărit spun că planta ar trebui să reînceapă să producă flori la începutul lunii octombrie.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Codul Rutier 2024. Amenzi mari pentru șoferii care încalcă această regulă
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
A devenit strict interzis, chiar DE ASTĂZI, 10 MAI. Regula care se aplică pe stradă, dar și la TV
Capital.ro
Sâmbăta din Săptămâna Luminată, tradiții și obiceiuri. Ce nu trebuie să faci în această zi
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro