De ce să pui câteva cuburi de gheaţă în mașina de uscat rufe. Trucul acesta îţi va schimba viaţa

de: Sabina Anastasia
26 04. 2023

Și ție îți dau hainele șifonate bătăi de cap? Dacă nu îți place să pierzi timpul netezindu-le cu fierul de călcat, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică de ce să pui câteva cuburi de gheaţă în mașina de uscat rufe. Trebuie să încerci acest truc!

De ce să pui câteva cuburi de gheaţă în mașina de uscat rufe

Când vine vorba de articole vestimentare, producătorii de pe piață – și nu numai – au încercat să ofere întotdeauna modalități eficiente și convenabile de a le îngriji. De-a lungul timpului, au apărut tot felul de produse și aparate care au ajutat la procesul de păstrare a hainelor în stare foarte bună.

Mașina de uscat rufe este un exemplu relevant în acest sens. Multe gospodine o folosesc. Astăzi, acest aparat electrocasnic reprezintă o modalitate ușoară și rapidă de a usca rufele ude, în mod special atunci când afară temperaturile sunt scăzute. Dacă o folosești, economisești și timp, și efort în îngrijirea rufelor.

O gospodină dornică să experimenteze trucuri care să o ajute să economisească mai mult timp a descoperit o modalitate eficientă de a menține hainele fără cute pe ele. Știai că, dacă folosești mașina de uscat rufe, articolele vestimentare vor prezenta mai puține cute? Există un truc pe care, dacă îl aplici, îți va ușura munca.

Dacă pui hainele la uscat, în forma în care le-ai scos din mașina de spălat, vor prezenta mai puține cute, însă tot va fi nevoie să le calci pentru a arăta foarte bine. În cazul în care nu îți place să folosești fierul de călcat, ai ajuns la locul potrivit. Gospodina despre care îți spuneam mai sus a folosit câteva cuburi de gheață pentru a scăpa de această problemă.

Metode prin care poți scăpa de cutele de pe hainele șifonate

Dacă pui câteva cuburi de gheață peste hainele puse la uscat în uscătorul de rufe, la finalul programului vei observa că acestea nu prezintă niciun fel de cute.  Nu va mai fi nevoie să le calci cu fierul de călcat, susține gospodina despre care am amintit. Umiditatea ajută la netezirea urmelor de pe haine.

Poți folosi și un prosop curat, umed, pentru a netezi urmele de pe hainele șifonate. Ia un prosop umed și așează-l pe suprafața afectată de cute. Apoi, cu fierul de călcat setat la cea mai redusă temperatură, netezește articolul vestimentar. Nu e nevoie să aplici multă presiune. Aburul va ajuta la eliminarea cutelor.

Te-ar putea interesa și: De ce să nu mai usuci hainele în afara casei. Este o mare greșeală

Atenție, însă! Nu uita să verifici întotdeauna instrucțiunile de pe eticheta de îngrijire a hainelor. În funcție de materialul rufelor, trebuie să aplici anumite metode de îngrijirire. Altfel, riști ca articolele vestimentare să se deterioreze.