Vrei să gătești cotlete de porc delicioase? Playtech Știri îți explică secretele unui preparat deosebit. Află în rândurile de mai jos care este motivul pentru care ar trebui să lași carnea de porc 30 de minute la frigider, înainte de a o găti. Rezultatul final va mulțumi chiar și pe pretențioși!
Cotletele de porc sunt pline de arome – sărate, dulci, acidulate, intense… în funcție de preferințele fiecărei gospodine. Oricum ar fi, rezultatul va fi unic. Poți servi cotlete de porc alături de orez alb sau alte preparate clasice, cum ar fi castraveții sau morcovii murați și sosurile.
Pentru început, pregătește pe masa de lucru toate ingredientele necesare. Pune cotletele de porc într-un vas de bucătărie sau într-o pungă de plastic. Asigură-te că au suficient spațiu pentru a sta în marinadă mai târziu. Apoi, pregătește verdeața – noi utilizăm ceapă verde.
Taie ceapa verde mărunt. Amestecă sos de pește, oțet, zahăr, sare, piper negru, usturoi tocat cu ceapa verde tăiată mărunt într-un vas de bucătărie, pentru a prepara marinadă. Adaugă și o lingură de apă. Toarnă marinada peste cotletele de porc și acoperă cu o folie de plastic.
Citește și: De ce să fierbi carnea de porc în bere. Reţeta care va transforma preparatul banal în ceva divin
Sfatul nostru, preluat de la bucătarii experimentați, este să lași carnea de porc să se marineze timp de 30 de minute, la temperaturi scăzute, la frigider. În acest fel, preparatul va avea timp să se frăgezească și să absoarbă totodată aroma tuturor produselor folosite în amestecul lichid.
După expirarea celor 30 de minute, încinge uleiul în tigaie la flacără medie, pune cotletele de porc și prăjește-le până se rumenesc. Nu ar trebui să dureze, întotal, mai mult de 10-12 minute. La final, toarnă marinada folosită în tigaie și lasă carnea să stea în ea până amestecul lichid se îngroașă.
Cotletele de porc sunt gata. Fără îndoială, vor fi pe placul tuturor de la masă. Pot fi servite ca atare sau așezate deasupra unei porții de orez, stropite cu lămâie sau potrivit preferințelor pe care le ai.
Citește și: Ingredientul care frăgezește friptura de porc. Va ieşi suculentă şi se va rupe fâşii cu uşurinţă
Adaugă o lingură de amidon de porumb în marinadă, înainte de a o turna în tigaie, la final, pentru a se îngroșa. Te vei bucura de un sos mai gros, mai lucios.
În loc să prăjești cotletele de porc în tigaie, le poți prepara la grătar. Poți îngroșa marinada într-o tigaie, separat, sau poți să nu o adaugi deloc la final. Mâncarea va ieși delicioasă oricum. Gustul de grătar adaugă o aromă grozavă cotletelor de porc, mai ales dacă nu le gătești în casă.
Cotletele de porc pot fi lăsate la marinat și mai mult de 30 de minute. Nu este recomandat însă, să treci de 3 ore jumătate, cu aproximație. Altfel, carnea se va „dizolva” în amestecul acid cu oțet.