De ce să pui blugii în congelator în loc să-i speli. Trucul Adinei Buzatu: „Sunt ca noi”

de: Sabina Anastasia
21 08. 2023

Ai auzit vreodată despre trucul blugilor puși la congelator? Stilista Adina Buzatu a explicat motivul pentru care ar trebui să procedezi astfel. Cum poți să protejezi materialul articolelor vestimentare de acest fel, pentru a rezista pe termen lung.

Adina Buzatu, despre cum să cureți blugii

Până în jurul anilor 1970, blugii și alte articole de îmbrăcăminte asemănătoare erau confecționați din țesătură de denim fără niciun fel de pre-spălare sau procese de întindere. Astăzi însă, mulți producători folosesc denim prespălat pentru a fabrica articole de acest fel.

Poate că și tu ți-ai cumpărat câteva perechi de blugi, lăsându-te vrăjit de rigiditatea jeansului, finisajul perfect și de culoarea albastră intensă. Adevărul este că spălarea viguroasă a blugilor va anula rapid „naturalețea” țesăturii, așa că obiectivul principal este să fie spălați rar.

Unele gospodine preferă să spele blugii sensibili manual, în apă rece, după care să lase denimul să se usuce în aer liber, pentru a-i păstra aspectul brut cât mai mult posibil. Asta, pentru a nu-i pune la spălat în mașină, la programe și cicluri ce pot deteriora materialul.

În articolul de astăzi, Playtech Știri îți prezintă o altă tehnică la care poți apela, pentru a-ți igieniza blugii. Este recomandarea făcută de Adina Buzatu, cea mai cunoscută stilistă româncă specializată în vestimentația de natură masculină.

De ce să pui blugii la congelator

Adina Buzatu a recomandat românilor să își pună blugii în congelator, la înghețat, în loc să îi curețe la mașina de spălat. Jeanșii trebuie lăsați 24 de ore (nu mai mult, nici mai puțin) să înghețe, după care trebuie scoși din congelator și lăsați la dezghețat natural.

Blugii nu trebuie desfăcuți în mod forțat, după ce au fost scoși de la congelator, fiindcă acest demers poate conduce la deteriorarea fibrei, a atras atenția stilista Adina Buzatu.

În ceea ce privește curățarea lor, nu există niciun motiv de îngrijorare, această tehnică ajutând la igienizarea profundă a articolelor vestimentare din denim.

„Toți dintre noi avem o pereche de jeans sau câteva perechi de jeans pe care le iubim și nu dorim să le stricăm. Sigur, le poți spăla după fiecare purtare, dar nu îți sugerez asta decât dacă aceștia vor fi pătați. Dacă nu sunt pătați și doar necesită igienizare, ai o altă variantă.

Îi congelezi, îi lași 24 de ore. Când îi scoți din congelator nu îi desfaci imediat, ci îi lași să se dezghețe, altfel riști să se rupă fibra. Vor fi proaspeți pentru că, practic, se igienizează. Îi poți călca și sunt ca noi. Își revine fibra, se strânge, nu mai sunt largi. Impecabil”, a explicat Adina Buzatu, într-un videoclip publicat pe platforma socială TikTok.