De ce să pui bicarbonat de sodiu în varza călită. Detaliul pe care nu ţi l-a spus nimeni, e un truc genial

de: Ioana Bucur
29 05. 2023

Versatilă, gustoasă, sănătoasă și ieftină – sunt doar câteva motive pentru care varza este printre cele mai consumate alimente la noi în țară. Cu toate că poate fi inclusă într-o multitudine de rețete, există o variantă pe care aproape niciun român nu o poate refuza: călită! Dacă îți dorești să pui pe masă un preparat delicios, trebuie să ții cont de un truc simplu, dar de mare efect. Află, din rândurile de mai jos, de ce ar trebui să pui bicarbonat de sodiu în varza călită.

De ce ar trebui să pui bicarbonat de sodiu în varza călită

Este unul dintre produse proaspete de care ne putem bucura pe toată durata anului, indiferent de anotimp. Varza este și versatilă, putând fi preparată în numeroase feluri – sotată, călită, pusă la cuptor – și inclusă într-o multitudine de rețete.

Nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic, mai ales că este un aliment destul de sărac în calorii, o sută de grame de varză având doar 22 de calorii, cinci grame de carbohidrați și un indice glicemic scăzut. În plus, este o sursă importantă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, potasiu, calciu, fier și acid folic.

În cazul românilor, modul preferat de a o consuma este, fără doar și poate, călită.

Te-ar putea interesa și: Cât costă un kilogram de varză în piaţă. A devenit un lux, mulţi o ocolesc din cauza preţului

Trucul secret al gospodinelor

Dacă vrei să îți uimești familia și invitații cu un preparat nu doar delicios, dar care și arată foarte bine, nu trebuie decât să ții cont de un truc simplu, de mare efect.

Când gătim varza, mai ales cea roșie, una dintre problemele cu care ne confruntăm destul de des este faptul că, în momentul în care este preparată termic, își pierde culoarea, aceasta transferându-se pe celelalte ingrediente din vas. Există o rezolvare foarte simplă: oțetul sau acidul citric.

Dacă folosim varza albă sau verde, soluția este ingredientul vedetă al trucurilor pentru îngrijirea casei: bicarbonatul de sodiu. Tot ce trebui să faci este să adaugi o linguriță din această pulbere albă în apa în care o fierbi. Ai grijă să nu o lași prea mult pe foc, pH-ul mic îi va înmuia foile prea tare.

Te-ar putea interesa și: Secretul prin care faci cea mai gustoasă varză călită. Așa procedează și bucătarii de top