De ce să pui bicarbonat de sodiu în compoziţia de clătite. Greşeala unei gospodine s-a transformat într-un truc genial
O schimbare mică are efecte spectaculoase! O gospodină a descoperit că o greșeală pe care a făcut-o în timp ce pregătea îndrăgitul desert este, de fapt, un truc senzațional. Află, din rândurile de mai jos, de ce să pui bicarbonat de sodiu în compoziţia de clătite.
Un desert delicios, ușor de preparat
Cine poate refuza o porție delicioasă de clătite? Pentru mulți, ele reprezintă desertul copilăriei, un răsfăț simplu cu care ne încântau mamele și bunicile și pe care îl putem recrea acasă fără prea mari emoții.
În mediul online, o variantă inedită rețetei clasice face furori în rândul internauților. A fost promovată de o gospodină care a descoperit-o, de fapt, din greșeală. În timp ce făcea clătite, a adăugat un intrus.
Nu a vrut să renunțe la compoziția pe care o obținuse, așa că a continuat prepararea lor. La final, a fost uimită de rezultat.
Ingrediente clătite și mod de preparare
Vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:
- 200 grame de făină
- un vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
- trei ouă
- 300 mililitri de lapte
- două linguri de unt
- două pliculeţe de zahăr vanilat
- o linguriţă de esenţă de rom
De ce să pui bicarbonat de sodiu în compoziţia de clătite
Mod de preparare
Vei începe prin a bate bine ouăle, apoi adaugi ingredientul care va face clătitele mai pufoase și aerate ca niciodată: bicarbonatul de sodiu, după care pui esența de rom și zahărul vanilat.
Separat, se topește untul și se încorporează în amestec, se omogenizează foarte bine compoziția. Treptat, se adaugă laptele, făina și se amestecă în continuu.
Se pune o tigaie pe foc și se unge cu puțin ulei. Cu ajutorul unui polonic, se toarnă din compoziție și se lasă la prăjit în jur de trei, până la cinci minute. Când începe să se rumenească și capătă acea culoare arămie, clătita se poate lua de pe foc.
Clătitele pufose se servesc apoi cu o multitudine de gemuri, creme, în funcție de preferințe: fructe proaspete, miere, brânză de vaci, fie dulceață de prune etc.