De ce să pui bicarbonat de sodiu în chiuvetă la fiecare 7 zile. Trucul eficient care îți rezolvă problemele

de: Sabina Anastasia
03 09. 2022

Bicarbonatul de sodiu, un produs de bază în bucătăriile tuturor, poate face minuni în cazul chiuvetelor. Nu este o noutate faptul că acest ingredient, folosit de cele mai multe ori la prepararea de diverse mâncăruri, dizolvă ușor depozitele minerale și materialele organice. Utilizat la momentul potrivit, el poate ușura semnificativ munca gospodinelor. Află în rândurile următoare de ce să pui bicarbonat de sodiu în chiuvetă.

De ce să pui bicarbonat de sodiu în chiuvetă

Bicarbonatul de sodiu este un compus mineral natural care dizolvă cu ușurință grăsimea. Asta datorită proprietăților sale dezinfectante de a combate bacterii și ciuperci care conduc la dezvoltarea de mirosuri neplăcute. Doar parcurgând rândurile de mai sus, probabil ți-ai dat seama care este motivul pentru care ar trebui să pui regulat bicarbonat de sodiu în chiuvetă.

Dacă pui în chiuvetă, la fiecare șapte zile, bicarbonat de sodiu, poți preveni formarea de blocaje de grăsimi în țevile de scurgere. Mai mult decât atât, curățând chiuveta cu bicarbonat de sodiu vei păstra un miros proaspăt în bucătăria ta.

Este recomandată, totodată, folosirea strecurătoarelor pe canalizare, pentru a împiedica particulele sau resturile de alimente să fie transportate în canalele de scurgere.

Atenție! Uleiul sau alte produse care conțin multă grăsime nu ar trebui niciodată scurse în chiuvetă. În astfel de cazuri, se recomandă ca vasele să fie șterse cu un prosop de hârtie, care să absoarbă uleiul și grăsimea, și abia apoi să fie spălate în chiuvetă.

Cum să cureți chiuveta de acumulările de grăsimi

După ce pui bicarbonat de sodiu în chiuvetă și îl lași astfel pentru câteva minute, adaugă apă clocotită. În acest fel, grăsimea de pe canale va fi distrusă și vei preveni, totodată, acumularea sa până la momentul în care țevile să se înfunde.

Dacă ai ajuns totuși în situația în care canalele de scurgere de la bucătărie sunt înfundate, încearcă să eviți folosirea de detergenți chimici. Folosește o metodă de curățare intensă, tot cu bicarbonat de sodiu, însă de această dată combinat cu oțet.

Află în continuare cum se curăță un canal de scurgere de la bucătărie cu bicarbonat de sodiu și oțet. Pentru început, încălzește apa până dă în punctul de fierbere. În momentul în care apa a început să clocotească, adaugă în ea puțin detergent de vase care să lupte împotriva grăsimilor și toarnă cu grijă amestecul în chiuvetă.

Apoi, toarnă în cananelele de scurgere o cană de bicarbonat de sodiu. Lasă zece minute bicarbonatul de sodiu să acționeze, după care toarnă în chiuvetă o ceașcă de oțet alb distilat. Nu te speria de reacția care se produce, nu este periculoasă.

Acțiunea de efervescență pe care o vei auzi este perfect normală. Ea indică faptul că substanțele introduse pe canalele de scurgere lucrează pentru îndepărtarea blocajelor de grăsimi de pe acestea.