De ce să presari oțet peste piureul de cartofi, de fapt. Trucul secret al bucătarilor profesioniști
Tuberculul de cartof este unul dintre cele mai nutritive și ușor de gătit alimente din bucătărie. Cu ajutorul metodelor potrivite de preparare, piureul de cartofi poate fi transformat într-un fel de mâncare foarte aromat. Vezi de ce ar trebui să pui oțet peste acest preparat.
De ce să pui oțet în piureul de cartofi
Mâncărurile pe bază de cartofi sunt unele dintre cele mai versatile din domeniul gastronomic. Totul se datorează tuberculului foarte nutritiv și ușor de gătit. Există numeroase rețete de mâncare ce prezintă ca ingredient de bază cartoful. Una dintre cele mai populare dintre acestea este piureul de cartofi.
Piureul de cartofi este foarte răspândit în bucătăria spaniolă. Bucătarii cei mai experimentați recomandă ca acest fel de mâncare să nu fie cumpărat gata făcut de la supermarket, ci să fie preparat acasă. Astfel, mâncarea va fi și mai sănătoasă, dar și mai gustoasă.
Există un ingredient de aur pe care bucătarii spanioli îl adaugă în piure ca să iasă savuros. Dacă vrei ca mâncarea să aibă un plus de aromă, îți recomandăm să pui în apa în care fierbi tuberculii o lingură de oțet. La final, diferența se va observa semnificativ.
Tot pentru un plus de aromă, poți încorpora în piureul de cartofi, pe lângă unt și condimentele tipice, paprika. Poți adăuga orice tip de paprika îți dorești. Poate să fie atât dulce, cât și iute. Vei descoperi că mâncarea va ieși mult mai aromată decât de obicei.
În rândurile de mai jos îți vom explica, pas cu pas, cum trebuie să procedezi ca să gătești rapid piure de cartofi. Dacă urmezi indicațiile de mai jos, te vei bucura de o masă cu adevărat delicioasă.
Rețetă rapidă și gustoasă de piure de cartofi
Ingrediente:
- 1 kilogram de cartofi potriviți pentru piure;
- 2 litri de apă;
- sare;
- oțet;
- 60 grame de unt;
- 100 ml de lapte;
- ulei;
- paprika dulce/iute.
Mod de preparare:
- Se pune apa la fiert într-o cratiță.
- Se curăță cartofii și se spală sub jetul de apă.
- Se adaugă cartofii în apă, când aceasta începe să clocotească.
- Se pune o lingură de oțet în apă și se lasă cartofii la fiert timp de 30 de minute.
- Se strecoară cartofii de apă, după ce au fiert, și se zdrobesc într-o cantitate foarte mică de lichid în care au fiert (nu se aruncă excesul de apă, fiindcă va fi nevoie de el mai târziu).
- Se topește untul într-un vas de bucătărie și se adaugă în cartofi.
- Se adaugă în compoziția de cartofi laptele și se amestecă până la obținerea unei paste omogenizate.
- Se pune puțin ulei într-o tigaie și se lasă la încins, la flacără mică, pe aragaz.
- Se adaugă paprika dulce/iute, în funcție de preferințe, în tigaia cu ulei.
- Se lasă paprika în tigaia de pe foc doar pentru câteva secunde și se îndepărtează rapid tigaia de pe flacără.
- Se adaugă uleiul cu paprika în piureul de cartofi și se amestecă.